Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.02.2016

Srbija: Sve službe bezbednosti u punoj pripravnosti

Slobodna Evropa 24.02.2016
Sve policijske službe i službe bezbednosti u stanju su pripravnosti povodom migrantske krize, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković nakon sednice Biro za koordinaciju službi bezbednosti. On je dodao i da će Biro predložiti predsedniku… »

Vučić: Srbija ljubomorno čuva vojnu neutralnost

Slobodna Evropa 24.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ostaje vojno neutralna i da taj status ljubomorno čuva. "Mi imamo svoju vojsku na koju smo ponosni i ostajemo vojno neutralni", rekao je Vučić novinarima u Svilajncu. On je ponovio da je… »

Srpski državljani stradali od detonacije, nisu mučeni

Slobodna Evropa 24.02.2016
Obdukcioni nalaz pokazao je da su radnici ambasade u Libiji Jovica Stepić i Slađana Stanković nastradali od posledica detonacije i da nisu mučeni, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković. Selaković je za B92 posle sednice Biroa za… »

Makedonija: Sobranje pomerilo izbore za juni

Slobodna Evropa 24.02.2016
Vanredni parlamentarni izbori ipak se neće održati 24. aprila, već 5. juna, nakon glasanja Sobranja da poništi prethodnu odluku o raspuštanju parlamenta. Prema odluci izglasanoj 18. januara, parlament je trebalo da bude raspušten u sredu, ali do… »

Vašington odbacuje odgovornost za smrt srpskih državljana u Libiji

Slobodna Evropa 24.02.2016
Pentagon je danas saopštio da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji, verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju u petak čija je meta bio vodja Islamske države u toj zemlji. "Informacije koje za sada imamo ne… »

Putin i Rohani podržali borbu protiv islamista

Slobodna Evropa 24.02.2016
Ruski i iranski predsednik Vladimir Putin i Hasan Rohani podržali su u telefonskom razgovoru zajedničko rešavanje sirijske krize i nastavak borbe protiv islamista, saopštio je danas Kremlj. "Oni su se fokusirali na probleme u Siriji, posebno na… »

Nepal: Nestao avion sa 21 putnikom

Slobodna Evropa 24.02.2016
Avion sa najmanje 21 putnikom nestao je danas u planinskom dijelu na zapadu Nepala, izjavili su zvaničnici. Avion u vlasništvu kompanije "Tara er" bio je na putu iz mjesta Pohara ka DŽomsomu i kontakt sa letjelicom izgubljen je neposredno poslije… »

Bačen suzavac tokom sednice Predsedništva Skupštine Kosova

Slobodna Evropa 24.02.2016
Skupština Kosova će u petak u 11 časova birati novog predsednika Republike Kosova. Kandidati za predsednika su lider Demokratske partije, Hašim Tači i Rafet Rama, takodje iz te partije. To je odlučeno na sednici Predsedništva ove institucije, a… »

Tela srpskih diplomata na obdukciji

Slobodna Evropa 24.02.2016
Obdukcija tela dvoje srspkih diplomata, ubijenih u američkom bombardovanju baze islamskih militanata u Libiji, obavlja se u sredu na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Kako je izjavio srpski šef diplomatije Ivica Dačić, da bi se utvrdilo od čega… »

Kina na sporna ostrva poslala eskadrilu i radar

Slobodna Evropa 24.02.2016
Kina je na Paracelskim ostrvima, oko kojih se spori sa susednim zemljama, postavila eskadrilu borbenih aviona i superradar. Američki stručnjaci tvrde će Pekingu to omogućiti kontrolu ovog područja. Italijanski list "Korijere dela sera" citira izvore… »