Izvor: Studio B arhiva vesti 24.02.2016

Amnesti internešnal: Hrvatska diskriminiše Srbe i Rome

Studio B 24.02.2016
U Hrvatskoj i dalje traje diskriminacija Srba i Roma, navodi se u godišnjem izveštaju Amnesti internešnala (AI) u kojem se vlastima zamera da nisu poklonile dovoljnu pažnju ranjivim osobama. Proslava vojno-policijske akcije Oluje "u kojoj je 200.000… »

Ministri zapadnog Balkana u Beču o izbegličkoj krizi

Studio B 24.02.2016
Na inicijativu ministarke unutrašnjih poslova Austrije Johane Mikl-Lajtner i šefa austrijske diplomatije Sebastijana Kurca, u Beču se danas okupilo 18 ministara zapadnog Balkana, među kojima je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša… »

Predsednik Albanije zatražio od BiH da preispita stav o priznavanju Kosova

Studio B 24.02.2016
Predsednik Albanije Bujar Nišani izjavio je danas u Sarajevu da je od članova Predsedništva BiH zatražio da preispitaju mogućnost revizije stava BiH u vezi sa priznavanjem Kosova i dokumenata kosovskih gradjana. "Verujem da bi to bio dobar korak i za… »

Mali i Čepurin o organizaciji Dana Moskve u Beogradu

Studio B 24.02.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, a glavna tema razgovora je bila organizacija manifestacije Dani Moskve u Beogradu 2016. Grad Beograd i Sekretarijat za kulturu… »

Radovi na vodovodnoj mreži na Novom Beogradu, u Zemunu i Surčinu

Studio B 24.02.2016
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži (zamena dva zatvarača na proizvodnom pogonu Bežanija), poremećaj u vodosnabdevanju imaće potrošači na opštinama Novi Beograd, Zemun i Surčin. Auto-cisterne, za najnužnije potrebe za pijaćom vodom… »

„Bus plus" dopune za mart

Studio B 24.02.2016
Dopuna personalizovanih „bus plus" kartica za mart počinje sutra, 25. februara. Putnici svoje kartice mogu da dopune na više od dve hiljade prodajnih mesta, saopštavaju iz „Bus plus" sistema. Prodajna mesta na kojima je moguće izvaditi elektronske… »

Osnovan Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Studio B 24.02.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predsedavao je konstitutivnoj sednici Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Beograda, koja je održana u Starom dvoru. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da će osnivanje ovog… »

Izgradnja kineske firme „Meita" počinje sredinom marta

Studio B 24.02.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas u Obrenovcu projekat izgradnje fabrike „Meita", koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova i motora, i u kojoj će biti zaposleno 1.400 radnika. Početak izgradnje predviđen je za sredinu… »

Ispostava Komunalne policije otvorena na Aerodromu „Nikola Tesla"

Studio B 24.02.2016
Komunalna policija Grada Beograda otvorila je svoju ispostavu na Aerodromu „Nikola Tesla" kako bi se uveo red pre svega u oblasti nelegalnog auto-taksi prevoza na toj lokaciji, saopšteno je iz Komunalne policije. Pored toga, kako se navodi u… »

Cipras: Grčka neće prihvatiti ničije jednostrane akcije

Studio B 24.02.2016
Grčka je deo rešenja i ponudiće pomoć, ali neće prihvatiti jednostrane akcije ni sa čije strane, poručio je danas grčki premijer Aleksis Cipras, u razgovoru sa visokim komesarom UN za izbeglice Filipom Grandijem. U kratkom dijalogu pred kamerama… »