Politika arhiva vesti 24.02.2016

Balkansko-austrijska koalicija

Dojče vele 24.02.2016
Balkanske zemlje i Austrija se zatvaraju, Grčka je izolovana. U Evropi se ponovo bore svi protiv svih. Spor pokazuje svu nemoć Evropske unije u izbegličkoj krizi, smatra Bernd Rigert. Balkanska konferencija u Beču, koja je održana bez zemalja koje… »

Vučić: Obnavljamo gde treba, bez političkog profiterstva

Politika 24.02.2016
SVILAJNAC – Program rekonstrukcije škola i ambulanti u Srbiji počeo je danas u Svilajncu, a premijer Aleksandar Vučić poručio je da će vlada obnavljati škole i bolnice svuda gde je to zaista potrebno i bez obzira na stranačku strukturu lokalnih… »

Kazne za roditelje koji ne vakcinišu decu

e-Novine 24.02.2016
Usvojen zakon. Roditelji ili staratelji koji ne budu vakcinisalil svoju decu biće kažnjeni od 30.000 do 150.000 dinara, predviđeno je Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koji je u sredu usvojila Skupština Srbije Taj iznos platiće i… »

Migrante zadržati što bliže zemlji porekla

Beta 24.02.2016
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić založio se danas u Beču za jedinstven stav EU u rešavanju izbegličke krize i ocenio da je "jedino održivo rešenje da se migranti i izbeglice zadrže što bliže njihovoj zemlji porekla". "Na taj način bi se… »

Haradinaj: Nismo tu samo zbog Tačija, tražimo ostavku vlade

RTV 24.02.2016
PRIŠTINA - Ramuš Haradinaj, predsednik Alijanse za budućnost Kosova, izjavio je danas da opozicija i građani neće prekinuti proteste sve dok vlada u Prištini ne podnese ostavku. "Ovde se okupila opozicija koja se suprotstavlja raznim odlukama ove… »

Imovina Železare od sada "crno na belo"

B92 24.02.2016
Beograd -- Skupština Srbije usvojila je Zakon o imovini Železare kojim se uređuju procedure, uslovi i način na koji Železara stiče pravo svojine na zemljište i objekte. Zakon propisuje i uslove i načinu sticanja prava svojine na objekte koji su… »

Kandidati za predsednika Tači i Rama

Akter 24.02.2016
Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je večeras da vanredna sednica na kojoj bi poslanici trebali da izaberu novog predsednika Kosova, bude održana u petak. Kandidati za predsednika Kosova su Hašim Tači i Rafet Rama iz Demokratske partije… »

"Zeleni" imaju ponude i od SNS i od SPS

Blic 24.02.2016
U stranci "Zeleni Srbije" postoji određeno nezadovoljstvo stanjem u koaliciji u kojoj je sa SDS, izjavio je danas jedini poslanik te stranke Ivan Karić, dodajući da postoji ponuda od SNS i od SPS za zajednički nastup na predstojećim izborima. Karić… »

Šabić: Građani nemaju obavezu da primaju stranačke aktiviste

Radio 021 24.02.2016
Građani nemaju obavezu da stranačke aktiviste prime u kuću i odgovaraju na njihova pitanja, kaže Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. Osim toga, on je ponovio da razne aktivnosti političkih stranaka i poseta stranačkih… »

Skupština Kosova bez opozicije usvojila zakonske akte

Beta 24.02.2016
Skupština Kosova završila je danas sednicu, bez prisustva opozicije, a odluka o održavanju naredne još nije doneta. Predstavnici Srba u parlamentu Kosova nisu mogli da kažu kada će biti održano Predsedništvo Skupštine, na kome treba da bude… »