Politika arhiva vesti 24.02.2016

Nema Evropskog Rešenja Za Izbeglice: Grčka žrtvovana, stvorena balkansko-austrijska koalicija

Kurir 24.02.2016
Balkanske zemlje i Austrija se zatvaraju, Grčka je izolovana. U Evropi se ponovo bore svi protiv svih. Spor pokazuje svu nemoć EU u izbegličkoj krizi, piše za Dojče vele analitičar Bernd Rigert. Balkanska konferencija u Beču, koja je održana bez… »

Vučić: Obnavljamo gde treba, bez političkog profiterstva

Novi magazin 24.02.2016
Program rekonstrukcije škola i ambulanti u Srbiji počeo je danas u Svilajncu, a premijer Aleksandar Vučić poručio je da će vlada obnavljati škole i bolnice svuda gde je to zaista potrebno i bez obzira na stranačku strukturu lokalnih vlasti… »

Usvojen Zakon o javnim preduzećima

Akter 24.02.2016
Direktori javnih preduzeća u Srbiji biraće se na javnom konkursu i neće moća da budu partijski funkcioneri, predviđeno je Zakonom o javnim preduzećima, koji je danas usvojen u Skupštini Srbije. Usvojeni zakon još predviđa da direktora javnog… »

Profilacija migranata u Makedoniji treba da bude zajedničko evropsko rešenje

Beta 24.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija veruje da je jedino održivo rešenje migrantske krize ono koje prihvati cela Evropa i dodao da registracija migranata u Makedoniji treba da bude zajedničko rešenje koje bi… »

Kampovanje Na Trgu: Kosovska opozicija ostaje u šatorima dok vlada ne podnese ostavku

Blic 24.02.2016
Pristalice kosovske opozicije, koja nastoji da onemogući izbor Hašima Tačija za predsednika, uprkos jakoj kiši koja je padala, noć su proveli u šatorima ispred zgrade vlade i skupštine zahtevajući da vlast podnese ostavku i raspiše vanredne… »

Imovina Železare od sada "crno na belo"

B92 24.02.2016
Beograd -- Skupština Srbije usvojila je Zakon o imovini Železare kojim se uređuju procedure, uslovi i način na koji Železara stiče pravo svojine na zemljište i objekte. Zakon propisuje i uslove i načinu sticanja prava svojine na objekte koji su… »

ŠIPTARI BIRAJU: Kandidati za predsednika „Kosova“ – Tači i Rama

Pravda 24.02.2016
PRIŠTINA – Kandidati za predsednika Kosova su Hašim Tači i Rafet Rama iz Demokratske partije Kosova, a sednica kosovske skupštine na kojoj će poslanici birati između ova dva kandidata biće održana u petak. To je odlučeno na današnjoj sednici… »

JOŠ JEDNA KOALICIJA PRED RASPADOM? Zeleni nezadovoljni Tadićem, ponude SPS i SNS

Pravda 24.02.2016
BEČ – Unutar „Zelenih Srbije“ ima određenog nezadovoljstva stanjem u koaliciji u kojoj je ta stranka sa partijom Borisa Tadića SDS, izjavio je danas jedini poslanik te stranke Ivan Karić, i dodao da postoji ponuda od SNS i od SPS za zajednički… »

Šabić: Građani nemaju obavezu da primaju stranačke aktiviste

Radio 021 24.02.2016
Građani nemaju obavezu da stranačke aktiviste prime u kuću i odgovaraju na njihova pitanja, kaže Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. Osim toga, on je ponovio da razne aktivnosti političkih stranaka i poseta stranačkih… »

Skupština Kosova bez opozicije usvojila zakonske akte

Beta 24.02.2016
Skupština Kosova završila je danas sednicu, bez prisustva opozicije, a odluka o održavanju naredne još nije doneta. Predstavnici Srba u parlamentu Kosova nisu mogli da kažu kada će biti održano Predsedništvo Skupštine, na kome treba da bude… »