Svet arhiva vesti 24.02.2016

SAD odbacuju odgovornost za smrt diplomata

Akter 24.02.2016
Pentagon je saopštio da dvoje srpskih državljana koji su stradali prošle nedelje u Libiji verovatno nisu poginuli u američkom bombardovanju. "Informacije koje za sada imamo ne podržavaju tvrdnju Beograda da su dvoje Srba poginuli u bombardovanju“… »

Putin sa liderima Irana i Saudijske Arabije o konfliktu u Siriji

RTS 24.02.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa nekoliko osoba koje imaju ključnu ulogu u sirijskom konfliktu o najavljenom prekidu vatre, saopštio je Kremlj. Putin je razgovarao sa sirijskim predsednikom Bašarom el Asadom, a zatim i sa… »

Pronađena olupina aviona sa 23 putnika, nema preživelih

Press 24.02.2016
Zvaničnici Nepala saopštili su da je pronađena olupina malog putničkog aviona u kome su bile 23 osobe i da nema preživelih. Avion je rano jutros nestao na zapadu zemlje. "Pronađena je olupina aviona koji je potpuno izgoreo", izjavio je za AFP… »

Tramp očekuje nominaciju, neće zatvoriti Gvantanamo

Press 24.02.2016
Favorit za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp, proslavio je pobedu na preliminarnim izborima u Nevadi, predviđanjem da će uskoro sasvim poraziti republikanske rivale i dobiti nominaciju. "Ovo će biti dva… »

Kina na ostrva postavila super-radar i borbene avione

Press 24.02.2016
Kina je na Paracelskim ostrvima, oko kojih se spori sa susednim zemljama, postavila eskadrilu borbenih aviona i super-radar, za koji američki stručnjaci tvrde će Pekingu omogućiti kontrolu ovog područja. Italijanski "Korijere dela sera" citira izvore… »

Umro Ramon Kastro, stariji brat Fidela i Raula

Akter 24.02.2016
Ramon Kastro, stariji brat bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra i predsednika Raula Kastra, umro je u 92. godini, javila je kubanska državna televizija. Ramon Kastro, poznatiji pod nadimkom Mongo, dve godine je stariji od Fidela. Kako je prenela… »

Kurc: Pretnja Grčke vetoom nije na mestu

Press 24.02.2016
Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, osudio je pretnju Grčke zemljama učesnicima današnje konferencije o zapadom Balkanu, koja je posvećena zaustavljanju talasa izbeglica na balkanskoj ruti. "Pretnje vetoom na približavanje država… »

Belgija privremeno suspendovala šengen

RTV 24.02.2016
BRISEL - Belgija je privremeno, od danas, suspendovala šengenska pravila koja omogućavaju građanima EU da prelaze granice članica Unije bez pasoša, u nastojanju da predupredi potencijalni priliv migranata iz Francuske, prenosi RT. Belgijski ministar… »

NATO može vraćati izbjeglice u kampove u Turskoj

Al Jazeera 24.02.2016
Generalni sekretar NATO-a rekao je kako je dogovoreno da izbjeglice, ako ih spasi NATO, isti može vratiti u Tursku. Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da bi Savez mogao vraćati izbjeglice i migrante koje spase na Egejskom moru u Tursku… »

Turska: U napadu na borce PKK ubijeno devet ljudi

Press 24.02.2016
Turski vojni helikopteri napali su danas grupu boraca Radničke partije Kurdistana (PKK) na jugoistoku Turske, a tom prilikom je ubijeno devet ljudi, javio je Rojters, pozivajući se na bezbednosne izvore. Kako se navodi, napad su izveli helikopteri tipa… »