Balkan arhiva vesti 26.02.2016

Dodik: RS nije protiv Dejtona, već međunarodnih okupatora

N1 Info 26.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da RS nije odustala od Dejtonskog sporazuma ali je protiv nametanja rešenja. "Podrška Dejtonskom sporazumu i teritorijalnom integritetu i međunarodnom subjektivitetu BiH nije sporna za RS… »

Krajina i Drljo oslobođeni za zločin u Gruborima

Mondo 26.02.2016
Bivši pripadnici hrvatske specijalne policije Franjo Drljo i Božo Krajina danas su ponovo na sudu u Zagrebu oslobođeni optužbe za ratni zločin u selu Grubori kod Knina, posle akcije "Oluja". Foto: iStock Novo suđenje vodio je sudija Ivan Turudić, a… »

(Uznemirujući Video): Čovek se zapalio na trgu u Cazinu!

Kurir 26.02.2016
CAZIN - Ratni vojni invalid Senad Begić (56), koji četvrti dan štrajkuje glađu protiv nerada sudskih institucija, ispunio ono što je najavio i zapalio se u centru Cazina. Begić je nakon pokušaja da sebi oduzme život, vozilom Hitne pomoći odvezen… »

Uhapšen zamenik ministra odbrane BiH

RTV 26.02.2016
BANJALUKA - Policija Republike Srpske jutros je u Doboju uhapsila zamenika ministra odbrane BiH Borisa Jerinića, javila je bijeljinska BN televizija. Jerinić je, kako se navodi, uhapšen pri pokušaju sprečavanja eksproprijacije zemljišta za potrebe… »

Branimiru Glavašu ukinut poslanički imunitet

Alo 26.02.2016
Hrvatski sabor ukinuo je poslanički imunitet Branimiru Glavašu radi vođenja sudskog postupka protiv njega za ratne zločine nad srpskim civilima u Osijeku. Pre glasanja, Glavaš je rekao na sednici Sabora da je progon protiv njega politički, za šta… »

Idomeni, niče mali grad izbeglica

RTS 26.02.2016
U Grčkoj je, prema procenama tamošnjih vlasti, gotovo 15.000 izbeglica i migranata. Više od tri hiljade ljudi i dalje čeka na granici da uđe u Makedoniju. Dok tu niče mali grad, Atina razmišlja da proglasi vanredno stanje. Od ponoći, u Makedoniju… »

Orešković: Bivša Vlada nije sprovodila reforme, potpredsednik EK upozorava Hrvatsku na korektivne m

Beta video 26.02.2016
ZAGREB, - Državni zavod za statistiku objavio je da prve procene pokazuju da je hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) u 2015. realno veći za 1, 6 odsto u odnosu na 2014. godinu, to je prva godina rasta posle šest godina recesije. Dok stižu vesti o… »

Odgođeno ročište osuđenom ratnom zločincu

Al Jazeera 26.02.2016
Generalu Vojske Republike Srpske Novaku Đukiću je u Beogradu odloženo ročište zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Razmatranje presude za ratni zločin bivšem generalu Vojske Republike Srpske Novaku Đukiću pred Višim sudom u Beogradu odloženo… »

Pauletić pozvao Srbe i Japance da letuju u Hrvatskoj

Alo 26.02.2016
Zamenik hrvatskog ministra turizma Robert Pauletić izjavio je danas da su njegove negativne izjave o stranim turistima bile šala i satira. "Ovim putem bih pozvao turiste iz Japana i Srbije, koje izuzetno cenim, ali sve druge turiste, da dođu u… »

Alkalaj oslobođen krivice za davanje 14.000 maraka svojoj zamenici

Blic 26.02.2016
Sud BiH oslobodio je bivšeg ministra spoljnih poslova BiH Svena Alkalaja krivice za nesavestan rad u službi. Alkalaj je oslobođen krivice da je nezakonito odobrio novčanu nagradu u iznosu od oko 14.000 maraka zameniku ministra za spoljne poslove BiH… »