Balkan arhiva vesti 26.02.2016

Dodik: RS nije protiv Dejtona već protiv nametanja rešenja

Novi magazin 26.02.2016
"Podrška Dejtonskom sporazumu i teritorijalnom integritetu i međunarodnom subjektivitetu BiH nije sporna za RS, već nametnute nadležnosti od strane međunarodnih okupatora pre svega visokog predstavnika, koji su redizajnirali taj sporazum", rekao je… »

Krajina i Drljo oslobođeni za zločin u Gruborima

Mondo 26.02.2016
Bivši pripadnici hrvatske specijalne policije Franjo Drljo i Božo Krajina danas su ponovo na sudu u Zagrebu oslobođeni optužbe za ratni zločin u selu Grubori kod Knina, posle akcije "Oluja". Foto: iStock Novo suđenje vodio je sudija Ivan Turudić, a… »

(Uznemirujući Video): Čovek se zapalio na trgu u Cazinu!

Kurir 26.02.2016
CAZIN - Ratni vojni invalid Senad Begić (56), koji četvrti dan štrajkuje glađu protiv nerada sudskih institucija, ispunio ono što je najavio i zapalio se u centru Cazina. Begić je nakon pokušaja da sebi oduzme život, vozilom Hitne pomoći odvezen… »

Zamenik ministra odbrane BiH pušten na slobodu

B92 26.02.2016
Banja Luka -- Zamenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, koga je policija Republike Srpske jutros uhapsila u Stanarima kod Doboja, nakon saslušanja je pušten na slobodu. Jerinić je uhapšen pri pokušaju da spreči mehanizaciju kompanije EFT Rudnika… »

Sabor ponovo ukinuo imunitet Glavašu, i on glasao "za"

Vesti online 26.02.2016
Hrvatski sabor je, na zahtev Državnog pravobranilaštva, peti put ukinuo zastupnički imunitet Branimiru Glavašu (HDSSB), zbog nastavka krivičnog postupka za krivično delo ratnog zločina. Kako prenosi Hina, za ukidanje imuniteta glasao je i sam… »

U Idomeniu migranata sve više

Studio B 26.02.2016
Grčke komunalne službe počele su danas da šire i uređuju kamp za prijem novih migranata u Idomeniju na granici sa Makedonijom, zbog sve većeg priliva izbeglica. Prema proceni humanitarnih organizacija u kampu i oko njega na njivama, boravi više od… »

Hrvatska posle šest godina izašla iz recesije

RTV 26.02.2016
ZAGREB - Državni zavod za statistiku objavio je da prve procene pokazuju da je hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) u 2015. realno veći za 1, 6 odsto u odnosu na 2014. godinu, to je prva godina rasta posle šest godina recesije. Predsednik… »

Slučaj Novaka Đukića: Za april odgođena odluka o zahtevu BiH

Slobodna Evropa 26.02.2016
Viši sud u Beogradu odgodio je u petak ročište na kojem je trebao biti razmatran zahtjev bh. vlasti da general Vojske Republike Srpske Novak Đukić 20-godišnju kaznu za ratne zločine na tuzlanskoj Kapiji, služi u Srbiji. Kao razlog odgađanja… »

Nova bura u hrvatskoj javnosti - Robert Pauletić

B92 26.02.2016
Zagreb -- Članovi hrvatske vlade, formirane pre tek nešto više od mesec dana, i dalje izazivaju burna reagovanja i u izvršnoj vlasti i javnosti. Najnoviji slučaj je izbor splitskog publiciste i enigmatičara Roberta Pauletića, sklonog govoru… »

Alkalaj oslobođen krivice za davanje 14.000 maraka svojoj zamenici

Blic 26.02.2016
Sud BiH oslobodio je bivšeg ministra spoljnih poslova BiH Svena Alkalaja krivice za nesavestan rad u službi. Alkalaj je oslobođen krivice da je nezakonito odobrio novčanu nagradu u iznosu od oko 14.000 maraka zameniku ministra za spoljne poslove BiH… »