Beograd arhiva vesti 26.02.2016

Mnogo Krademo I Razbijamo! Istraživanje Mercera: Beograd drugi najnebezbedniji grad u Evropi

Kurir 26.02.2016
Lična bezbednost građanina nalazi se visoko na listi prioriteta kada se bira mesto za život. Zato je Mercer, jedna od najvećih svetskih kompanija specijalizovanih za ljudske resurse, i ove godine objavila listu najnebezbednijih gradova za život u… »

Istorija Će Nam Biti Dostupnija, a svaki spomenik će biti obeležen QR kodom!

Telegraf 26.02.2016
- Sada imamo 21 obeležn spomenik, među kojima su zgrade Starog dvora, Narodne banke, Srpske patrijaršije, Narodne skupštine. Uz pomoć mobilnog telefona ili tableta i odgovarajuće aplikacije, svako na svom jeziku može da pročita istorijat određene… »

Petoro povređeno u udesu u beogradskom naselju Umka

Večernje novosti 26.02.2016
Jedan muškarac (35) teško je povređen u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na raskrsnici Obrenovačkog puta i Ulice Sretena Babića, a u udesu su povređene još četiri muške osobe stare oko 26 godina. BEOGRAD - Jedan muškarac (35) teško je… »

Pojačana Noćna Dežurstva: Ispušten vazduh iz guma na vozilima, GSP tvrdi da je u pitanju sabotaža

Blic 26.02.2016
Manji jutarnji poremećaji u odvijanju saobraćaja Pogona "Karaburma" u poslednja dva dana posledica su sabotaža u kojima je iz guma na vozilima ispušten vazduh, navode iz JKP GSP "Beograd". Kako se u saopštenju GSP-a navodi, sabotaže su izvršene 24… »

Haos! Ne Idite Na Gazelu: Zbog udesa stoji saobraćaj u sve 3 trake!

Kurir 26.02.2016
Na mostu Gazela jutros su se u kratkom razmaku dogila dva sudara, što je, zajedno sa kišom, prouzrokovalo saobraćajne gužve u okolini tog mosta, rečeno je u MUP Srbije. Prvi sudar se dogodio u 7.30, u srednjoj traci, u smeru ka Šidu, kada su se… »

Tender oboren zbog mesa sa kostima?

Radio 021 26.02.2016
Nedelju dana nakon što je gradska uprava na tenderu izabrala preduzeće "Multiketering" za pripremu i distribuciju obroka u narodnim kuhinjama, nakon uložene žalbe, odluka je ekspresno promenjena. Hranu za najsiromašnije Beograđane ubuduće bi… »

U Beogradu za manje od 2 meseca otrovano više od 10 pasa, samo 1 preživeo!

Telegraf 26.02.2016
- Poslednji slučaj je prijavila služba MUP-a, a naša ekipa je odmah izašla na teren i uklonila uginule životinje - rekli su iz preduzeća "Veterine Beograd" U Beogradu je za nepuna dva meseca od bačenog otrova stradalo više od 10 pasa, među kojima… »

Prihvatilište za decu napunilo 58 godina: Naredni rođendan želimo da dočekamo u novom prostoru

Blic 26.02.2016
Prihvatilište za decu proslavilo je danas 58. rođendan u Ustanovi kulture Vuk Stefanović Karadžić. Deca iz Prihvatilišta su bila oduševljena repertoarom i aplauzom su pozdravljala izvođače. Program je vodila Nina Lečić, a neki od izvođača su… »

Mali: Izvinjenje novinarima je dovoljno, neće se ponoviti

N1 Info 26.02.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da smatra da je izvinjenje novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) dovoljno i da nema potrebe za smenom načelnika Komunalne policije. Mali je rekao da se, nakon incidenta kada je… »

Razredna im je rekla: "Gde ste, JUNACI MOJI!" Kada čujete šta su uradili, biće vam jasno ZAŠTO

Blic 26.02.2016
Aleksandar Ilinčić (18), Martin Tmišić (18) i Nikola Pajić (18) postali su junaci Petnaeste beogradske gimnazije nakon što su u ponedeljak iz zapaljenog stana uspeli da spasu komšiju starog 85 godina. Trojica učenika četvrte godine u ponedeljak… »