Društvo arhiva vesti 26.02.2016

David za RSE: Nisam mogao da prećutim Nikolićevo prisustvo

Glas Amerike 26.02.2016
"Uvredio bih svoje čitaoce i žiri da sam otišao sa dodele nagrade. Jedina solucija je bila da se ogradim od prisustva predsednika jer sam zaista mislio da njemu tu nije mesto", kaže za RSE pisac Filip David. "Uvredio bih svoje čitaoce i žiri da sam… »

Hrvatska ne prima više od 500 migranata

RTV 26.02.2016
BEOGRAD, ATINA - Srbija je dobila zvanično obaveštenje od hrvatske policije da Slovenija i Hrvatska neće primati više od 500 migranata dnevno, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. 102. "Prethodne večeri dobili smo… »

TUGA U MAKCU Posle 38 godina provedenih u Libiji vratio se u kovčegu: Braća i ćerka sahranili Jovicu

Večernje novosti 26.02.2016
Na seoskom grolju u Makcu kod Velikog Gradišta sahranjen Jovica Stepić (61), vozač Ambasade Srbije u Libiji. VELIKO GRADIŠTE – Na seoskom grolju u Makcu kod Velikog Gradišta u petak 26. februara je sahranjen Jovica Stepić (61), vozač Ambasade… »

Pljušti širom Srbije

Mondo 26.02.2016
Kiša pada u većini mesta u Srbiji, a i temperatura je za nekoliko stepeni niža od jučerašnje. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Metereolozi su za danas najavili oblačno vreme, mestimično sa kišom, na planinama i snegom. Posle podne bi trebalo da… »

Normalizovan saobraćaj na prelazima Batrovci i Šid

Beta 26.02.2016
Posle nekoliko dаnа usporenog prometа robe preko grаničnih prelаzа Bаtrovci i Šid, situаcijа je normаlizovаlа i od jutros nema gužve, saopštila je danas Uprava carina. "Tokom noći između 25. i 26. februаrа rаd hrvаtskih pogrаničnih… »

Verbić: Nastavljamo razgovre sa sindikatima

Blic 26.02.2016
Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas u Beogradu da je Vlada Srbije ispunila veći deo iz Sporazuma o prekidu štrajka, koji je potpisan prošle godine i da će se razgovori sa predstavnicima sindikata prosvete nastaviti. Verbić je novinarima… »

Napadnuti radnici EPS-a dok su sprečavali krađu struje

Radio 021 26.02.2016
Stanovnici sela Lužane i Nozrina u aleksinačkoj opštini napali su ekipu elektromontera "Elektroprivrede Srbije" i "skoro prevrnuli" autobus sa 15 radnika ogranka distribucije Niš, ali niko nije povređen, saopštilo je to preduzeće. Kako se navodi u… »

Oko 96.000 migranata prošlo kroz Srbiju od početka godine

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Od početka godine kroz Srbiju je prošlo oko 96.000 migranata, a u februaru je primećen manji broj ulazaka u zemlju, rečeno je na današnjoj sednici skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje… »

Tatjana Matić: Besplatan i siguran internet za sve škole u Srbiji

Večernje novosti 26.02.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na otvaranju konferencije "Nove tehnologije u obrazovanju" DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić, izjavila je na otvaranju konferencije… »

Mokri kolovozi, višesatna čekanja za teretnjake

RTS 26.02.2016
Saobraćaj u Srbiji se odvija po mokrim kolovozima, a magle ima na području Crnog Vrha, Kopaonika i Palića zbog čega je smanjena vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na… »