Društvo arhiva vesti 26.02.2016

David za RSE: Nisam mogao da prećutim Nikolićevo prisustvo

Glas Amerike 26.02.2016
"Uvredio bih svoje čitaoce i žiri da sam otišao sa dodele nagrade. Jedina solucija je bila da se ogradim od prisustva predsednika jer sam zaista mislio da njemu tu nije mesto", kaže za RSE pisac Filip David. "Uvredio bih svoje čitaoce i žiri da sam… »

Slovenačka policija: Region će pušštati 580 migranata dnevno

Blic 26.02.2016
Slovenačka policija saopštila je danas da su se čelnici policija te zemlje, Austrije, Makedonije, Srbije i Hrvatske dogovorili da ograniče propuštanje migranata na oko 580 migranata dnevno. U saopštenju slovenačke policije se navodi da su se… »

PENTAGON NASTAVLjA: Srpske diplomate nismo ubili mi – već su bili mrtvi!

Pravda 26.02.2016
VAŠINGTON – Američka vojska veruje da u vazdušnom udaru protiv Islamske države u Libiji prošle sedmice nije ubijeno dvoje otetih srpskih diplomata, već sumnja da je strance kidnapovala zasebna kriminalna grupa radi otkupa, koja je ih je ubila, a… »

Sutra delimično razvedravanje, do 14 stepeni

Novi magazin 26.02.2016
Kako je saopštio Republički hidrometeorloški zavod, duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, krajem dana i tokom noći u pojačanju. Najniža temperatura biće od -1 do 4 stepena, najviša od 9 do 14 stepeni. I u Beogradu će biti jutro… »

Normalizovan promet na prelazu Batrovci - Šid

Politika 26.02.2016
Nakon nekoliko dana usporenog prometa robe preko graničnih prelaza Batrovci - Šid, situacija se konačno normalizovala i od jutros gužve nema, saopštila je Uprava carina Srbije. Tokom noći između 25. i 26. februara rad hrvatskih pograničnih organa… »

Verbić: Nije sve ispunjeno, razgovaramo sa sindikatima

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić priznao je danas da nije ispunjeno sve iz sporazuma sa sindikatima, koji je potpisan prošle godine, ali da je veći deo obaveza sproveden. "Mogu da kažem da ćemo nastaviti razgovore sa sindikatima… »

Napadnuti radnici EPS-a dok su sprečavali krađu struje

Radio 021 26.02.2016
Stanovnici sela Lužane i Nozrina u aleksinačkoj opštini napali su ekipu elektromontera "Elektroprivrede Srbije" i "skoro prevrnuli" autobus sa 15 radnika ogranka distribucije Niš, ali niko nije povređen, saopštilo je to preduzeće. Kako se navodi u… »

Hrvatska i Slovenija primaju samo 500 migranata dnevno

Politika 26.02.2016
Od početka godine kroz Srbiju je prošlo oko 96.000 izbeglica, a u februaru je uočen manji broj ulazaka u zemlju. Odobrenje da se u slučaju potrebe stave snage Vojske Srbije u punu pripravnost znači da bi jedan broj vojnika bio razmešten u određenom… »

Tatjana Matić: Besplatan i siguran internet za sve škole u Srbiji

Večernje novosti 26.02.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na otvaranju konferencije "Nove tehnologije u obrazovanju" DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić, izjavila je na otvaranju konferencije… »

Mokri kolovozi, višesatna čekanja za teretnjake

RTS 26.02.2016
Saobraćaj u Srbiji se odvija po mokrim kolovozima, a magle ima na području Crnog Vrha, Kopaonika i Palića zbog čega je smanjena vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na… »