Ekonomija arhiva vesti 26.02.2016

MMF: O poskupljenju struje posle izbora

Akter 26.02.2016
Šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da i dalje očekuje da će u ovoj godini biti otpušteno oko 1.000 ljudi iz EPS-a, dok će o povećanju cene struje biti reči prilikom naredne posete misije, odnosno posle izbora. MMF tokom ove… »

Zaustavljen pad dinara

Mondo 26.02.2016
Dinar je danas ojačao prema evru 0,1 odsto, i zvanični srednji kurs iznosi 123,3956 dinara za jedan evro objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock NBS je juče prodala 20 miliona evra na međubankarskom deviznom… »

Vlada Srbije dobila pohvale za predlog zakona o platama

Beta 26.02.2016
Svetska banke je pohvalila Vladu Srbije za usvajanje Predloga zakona o sistemu plata u javnom sektoru, jer se na taj zakon čekalo deset godina, saopštila je Vlada posle današnjeg sastanka premijera Aleksandra Vučića sa šefom kancelarije Svetske… »

Isplata druge tranše subvencija poljoprivrednicima

Beta 26.02.2016
Poljoprivrednicima u Srbiji danas će biti isplaćena druga tranša subvencija ukupne vrednosti oko 3,37 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Od te sume su subvencije za biljnu proizvodnju u 2015. godini… »

Sertić oštro kritikovao predsednike opština

Dnevnik 26.02.2016
Ministar privrede Željko Sertić oštro je kritikovao predsednike opština koji se danas nisu pojavili na, kako je rekao, izuzetno važnom skupu o privlačenju. investicija u Srbiju, konstatujući da je od njih 170 u Centru Sava prisutno tek desetak… »

Albanci se žale na plasman svoje robe, Priština preti sankcijama Srbiji

Večernje novosti 26.02.2016
Nezadovoljna plasmanom svoje robe na tržištu Srbije, vlada Kosova razmatra mogućnost da uzvrati istom merom. VLADA Kosova bi mogla da uvede recipročne mere Srbiji u prvoj polovini marta zbog, kako navode, problema sa kojim se suočavaju kosovske firme… »

OECD: Nema nade, pokrenite se sami

B92 26.02.2016
Šangaj -- S obzirom na male nade u pogledu skorijeg ubrzanja svetske ekonomije, vlade zemalja sveta moraju da sprovedu reforme na nacionalnim nivoima da bi pokrenule rast. "Globalne perspektive ostaju pomračene na srednji rok", navodi se u izveštaju… »

Gastarbajteri sve više šalju novac rođacima u Srbiji

Nova ekonomija 26.02.2016
Srbi u inostranstvu mnogo pomažu rodbini Gastarbajteri sve više šalju novac familiji u Srbiji. U inostranstvu radi više od 300.000 naših građana, koji šalju novac svojoj rodbini. Prema preliminarnim podacima NBS, priliv doznaka iz inostranstva lane… »

Šest kompanija konkurisalo za konsultanta za razvoj Aerodroma

Beta 26.02.2016
Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je šest kompanija konkurisalo za konsultanta za razvoj Aerodroma "Nikola Tesla"čiji je zadatak izbor modela budućeg razvoja. Kako se navodi, pristigle ponude razmotriće… »

Vujović: Rebalans budžeta zbog vanrednih izbora

Blic 26.02.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da će morati da se radi rebalans ovogodišnjeg budžeta zbog troškova održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, koji će koštati manje od milijardu dinara. - To je mala cena za ono što Srbija… »