Izvor: Akter arhiva vesti 26.02.2016

Hašim Tači novi predsednik Kosova

Akter 26.02.2016
Poslanici u skupštini Kosova izabrali su večeras Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova (DPK) za predsednika Kosova, u trećem krugu glasanja. Za Tačija su glasali i poslanici Srpske liste, kojima je novi predsednik u svom prvom obraćanju… »

Filip David se ogradio od prisustva Nikolića

Akter 26.02.2016
Filip David primio je danas u Narodnoj biblioteci priznanje, ali se i ogradio od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića rekavši da nikada nije podržavao njegovu politiku. Ovogodišnji dobitnik nagrade za Najbolju knjigu u mreži javnih… »

MMF: O poskupljenju struje posle izbora

Akter 26.02.2016
Šef Misije MMF-a za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da i dalje očekuje da će u ovoj godini biti otpušteno oko 1.000 ljudi iz EPS-a, dok će o povećanju cene struje biti reči prilikom naredne posete misije, odnosno posle izbora. MMF tokom ove… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Akter 26.02.2016
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da su iz Libije stigle informacije da je ubijen vođa grupe koja se sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče… »

Poslanici o platama

Akter 26.02.2016
Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru poslanici vladajuće većine ocenili su kao važan, reformski zakon koji će uvesti red u ovoj oblasti, dok su ga poslanici opozicije kritikovali rekavši da će nepravda koja je postojala biti još veća… »

Vučić i Dodik danas zajedno pred novinarima

Akter 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik održaće danas zajedničku konferenciju za novinare. Konferencija za novinare biće održana u 15.00 sati u Pres sali Vlade Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za… »

Međunarodni pregovori o Siriji 7. marta u Ženevi?

Akter 26.02.2016
Međunarodni pregovori o rešavanju sirijske krize mogli bi da budu obnovljeni u Ženevi 7. marta, izjavio je danas neimenovani zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Pregovori, koji su započeti početkom februara u Ženevi, obustavljeni su… »

Muškarac poginuo u nesreći kod Vladičinog Hana

Akter 26.02.2016
Tridestdevetogodišnji muškarac iz okoline Vladičinog Hana izgubio je život u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na državnom putu Vranje - Niš, u selu Garinje, opština Vladičin Han, saopštila je Policijska uprava Vranja. U… »

Iran: Glasanje produženo zbog velikog odziva

Akter 26.02.2016
Glasanje na parlamentarnim izborima u Iranu danas produženo je najpre dva sata, a potom još za sat vremena zbog visoke izlaznosti birača, objavila je državna televizija pozivajući se na ministarstvo unutrašnjih poslova. Gotovo 55 miliona Iranaca ima… »

Nemačka postavila ultimatum Turskoj

Akter 26.02.2016
Nemačka je postavila ultimatum Turskoj da za deset dana bitno smanji priliv izbeglica preko Egejskog mora u Evropu, piše francuski list “Figaro”. Nemačka je postavila ultimatum Turskoj da za deset dana bitno smanji priliv izbeglica preko Egejskog… »