Izvor: Akter/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Hašim Tači novi predsednik Kosova

Akter 26.02.2016
Poslanici u skupštini Kosova izabrali su večeras Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova (DPK) za predsednika Kosova, u trećem krugu glasanja. Za Tačija su glasali i poslanici Srpske liste, kojima je novi predsednik u svom prvom obraćanju… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Akter 26.02.2016
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da su iz Libije stigle informacije da je ubijen vođa grupe koja se sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče… »

Poslanici o platama

Akter 26.02.2016
Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru poslanici vladajuće većine ocenili su kao važan, reformski zakon koji će uvesti red u ovoj oblasti, dok su ga poslanici opozicije kritikovali rekavši da će nepravda koja je postojala biti još veća… »

Vučić i Dodik danas zajedno pred novinarima

Akter 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik održaće danas zajedničku konferenciju za novinare. Konferencija za novinare biće održana u 15.00 sati u Pres sali Vlade Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za… »

Vučić: Čekam dokaze Pentagona

Akter 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da čeka da Pentegon pruži bilo kakav dokaz da dvoje srpskih državljana u Libiji nije poginulo u američkom bombardovanju. "Ne znam ko to kreira da su negde drugde stradali pa da dovlače tela... ne znam ko… »

Amerika da potkrepi svoje tvrdnje dokazima

Akter 26.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija spremna da… »

Dačić: Ne razmišljamo o Službi za istraživanje

Akter 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se trenutno ne razmišlja o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) koja je nekada radila. Kako je rekao za današnje "Novosti", to pitanje trebalo bi da bude tema za… »

Nikolić: Srbe i Jermene povezuje mnogo toga

Akter 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, možda najviše stradanja kroz koja su prošla dva naroda, i istovremeno izrazio očekivanje da jermenski predsednik Serž Sargsjan do kraja godine poseti Beograd… »

Renci i Junker zakopali ratne sekire

Akter 26.02.2016
Italijanski premijer Mateo Renci i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker održali su danas sastanak oči u oči u palati Kiđi, nakon nedelja narušenih odnosa i prozivki na liniji Rim-Brisel. "Korijere dela sera" piše da je, ako je cilj… »

Srbi odlučni da budu deo političkog života na KiM

Akter 26.02.2016
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da su odlučni da učestvuju u političkom životu na Kosovu i na taj način poboljšaju položaj srpske zajednice. Simić je u izjavi Tanjugu rekao da su Srbi postali nezaobilazan faktor i da to… »