Izvor: B92/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Hašim Tači izabran za kosovskog predsednika

B92 26.02.2016
Priština -- Aktuelni kosovski potpredsednik vlade izabran je za predsednika Kosova i Metohije u trećem krugu glasanja u kosovskoj skupštini. Za njega je glasalo 70 od ukupno 82 prisutna poslanika kosovske skupštine, a među njima su bili i poslanici… »

Sahranjeni Slađana Stanković i Jovica Stepić

B92 26.02.2016
Beograd -- Radnici srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su prošle nedelje poginuli u libijskom gradu Sabrati, sahranjeni su u petak. Slađana Stanković sahranjena je na groblju Zbeg u Borči, a sahrani je prisustvovao… »

"Građani će lakše dolaziti do dokumenata"

B92 26.02.2016
Beograd -- Ministarka Kori Udovički izjavila je da Predlog zakona o upravnom postupku unosi niz novina koje će olakšati građanima da dođu do dokumenata. To će, rekla je, omogućiti da država bude servis građana i privrede. Obrazlažući Predlog… »

Vučić i Dodik: Očuvaćemo vojnu neutralnost

B92 26.02.2016
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik saglasili su se da Srbija i Republika Srpska treba da očuvaju vojnu neutralnost. Oni su se dogovorili i da će Srbija i Republika Srpska zajedno obeležiti 75. godišnjicu osnivanja… »

"Ako Vašington ima dokaze, neka ih pokaže"

B92 26.02.2016
Beograd -- Rezultati obdukcije tela srpskih diplomata stradalih u Libiji koja je rađena u Srbiji poklapaju se sa rezultatima obdukcije iz Libije. To je na konferenciji za medije rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić. “Obdukcija rađena ovde se… »

Stefanović: Spremni na saradnju sa SAD oko Libije

B92 26.02.2016
Beograd -- Srbija je spremna na saradnju sa SAD kako bi bila otkrivena istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji, kaže ministar Nebojša Stefanović. Stefanović kaže da je Srbija spremna da sasluša Ameriku ako ima neki dokaz i ako… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

B92 26.02.2016
Beograd -- Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da su iz Libije stigle informacije da je ubijen vođa grupe koja se sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata. On je istakao da je u gradu Sabrati, gde su oteti Slađana Stanković i Jovica… »

Ilić: Nova Srbija na izbore ide sa naprednjacima

B92 26.02.2016
Beograd -- Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa SNS, najavio je predsednik NS Velimir Ilić. "Razgovarali smo o predizbornoj koaliciji i tokom vikenda ćemo potpisati koalicioni… »

MMF sugeriše, ali Tabakovićeva ne da dinar

B92 26.02.2016
Beograd -- Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa. Mada, Misija MMF nakon posete Srbiji imala je sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli veću… »

Dačić: Ne razmišljamo o Službi za istraživanje

B92 26.02.2016
Beograd -- Šef diplomatije Ivica Dačić rekao je da se trenutno ne razmišlja o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) koja je nekada radila. Kako je rekao za današnje "Novosti", to pitanje trebalo bi da bude tema za… »