Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 26.02.2016

U večeri pronašla biser vredan 600 dolara (VIDEO)

B92 26.02.2016
Gošća restorana u SAD pronašla je redak ljubičasti biser dok je večerala predjelo od školjki i drugih morskih plodova. Gošća restorana u SAD pronašla je redak ljubičasti biser dok je večerala predjelo od školjki i drugih morskih plodova. Linzi… »

Mitraljez je izumeo lekar koji je najviše želeo - mir u svetu

B92 26.02.2016
Da je američki lekar Ričard Džordan Gatling, rođen na današnji dan 1818. godine, znao šta će njegov izum da uradi i kolike će živote odneti, verovatno ga nikad ne bi stvorio. Ali on je prisustvovao Američkom građanskom ratu i vojnicima koji su… »

Oskar za Leonarda Dikaprija je spreman

B92 26.02.2016
Sibirski obožavaoci Leonarda Dikaprija, u iščekivanju holivudske dodele Oskara i nagrade za ulogu u njegovom najnovijem filmu "Povratnik", pripremili su za svog omiljenog glumca simboličnu srebrnu statuu Oskara tešku kilogram i po. "Naša nagrada je… »

Kako da se dopadnete drugima za samo 4 sekunde

B92 26.02.2016
Samo nekoliko sekundi nakon što su vas upoznali, ljudi već ocenjuju vašu ličnost, bilo da žele da vas angažuju na određenom poslu, izađu sa vama na sastanak ili budu vaši prijatelji... S obzirom na to, nije čudo što mnogi žele da urade sve… »

Filipinci: Madona nas je ismejala, zabranite joj ulazak u zemlju

B92 26.02.2016
Američka pevačica Madona mogla bi da dobije zabranu ulaska u Filipine zbog nepoštovanja filipinske zastave na koncertima koje je održala juče i prekjuče u Manili. "Ismejala je našu zastavu", izjavio je šef heraldičkog odeljenja Nacionalne… »

Kako zaista izgledaju crne rupe? (FOTO)

B92 26.02.2016
Moćne crne rupe, neverovatne gustine, oduvek su predstavljale izazov za fizičare. Međutim, koliko god mi maštali o njima, niko ih nikada nije video. “Postoje jaki dokazi da one postoje, ali ne i direktne slike”, kaže Piter Edmonds… »

Pas preživeo uprkos tome što ga je udarilo 13 vozova

B92 26.02.2016
Jednogodišnji pas Loki je samo čudom ostao živ, nakon što ga je udarilo čak 13 vozova. Vlasnici Lokija kažu da je on nekako pobegao iz dvorišta i došao do obližnjih šina. Udarilo ga je čak 13 vozova, a mašinovođa poslednjeg ga je primetio i… »

Zašto je “NE” omiljena reč vašeg mališana?

B92 26.02.2016
Da li je vaš mališan počeo da opipava granice? Da li je “ne” jedina reč koju želi da izgovori? Onda dobrodošli u “strašni period”! Poreklo novog negativizma vašeg deteta će vas iznenaditi. Testiranje: da li je vaš… »

Hvalisanje na Instagramu: Kako žive bogata ruska deca

B92 26.02.2016
Sećate se profila "Bogata deca Instagrama"? Nedavno je dobio svoju rusku verziju. "Bogata ruska deca" ( Rich Russian Kids) naziv je Instagram profila na kojem bogati ruski tinejdžeri objavljuju fotografije kojima dokazuju svoj imovinski status i… »

Češka: Tvrdoglavi labud izazvao kolaps u saobraćaju

B92 26.02.2016
Jedan labud odlučio je da se smesti nasred ulice u Pragu, uzrokujući veliki zastoj u saobraćaju. Labud je seo i odlučio da ne mrdne, ignorišući zvuke automobilskih sirena. Ipak, čini se da su policajci napravili još veći problem, s obzirom na to… »