Izvor: Balkan Rock/Zabava arhiva vesti 26.02.2016

Veče posvećeno Vladi Divljanu u Vranju

Balkan Rock 26.02.2016
U petak, 04. marta navršava se tačno godinu dana kako nas je napustio jedan od najvećih autora jugoslovenskog novog talasa Vlada Divljan. U znak sećanja na njegov rad i stvaralaštvo u sali Javne biblioteke „Bora Stanković“ u Vranju (Američki… »

Vatromet divljih emocija: Katabazija i LSV u Feedbacku

Balkan Rock 26.02.2016
Katabazija, foto: Vukašin Stanojević Nakon prvog albuma, nakon singla “Maldororovo Pevanje” i nakon duge pauze, Katabazija se vratila u grad u kome je nastupila prvi put ikad. Niš je ponovo imao prilike da prisustvuje njihovom koncertu u klubu… »

Slayer i Anthrax u tandemu na Zagrebačkom Velesajmu

Balkan Rock 26.02.2016
Metal titani Slayer i Anthrax dolaze zajedno, na prvi takav nastup u Hrvatsku, u srijedu, 1. lipnja, u Paviljon 9 Zagrebačkog Velesajma. Slayer i Anthrax, uz Metallicu i Megadeth, čine “Veliku četvorku” ili kvartet najvećih bendova u povijesti… »

Vizelj “Mamuzama” najavljuju novi album (audio)

Balkan Rock 26.02.2016
Beogradska psihodelična/bluz/rok grupa Vizelj objavila je novi singl, pesmu pod imenom “Mamuze“. Pesma predstavlja samostalni singl koji se neće naći na predstojećem albumu, već je snimljena kao finalni proizvod dugotrajne i unosne saradnje benda… »

Weezer objavili još jedan video sa novog albuma

Balkan Rock 26.02.2016
Bend Weezer objavio je spot za numeru “LA Girlz” koji će se naći na njihovoj budućoj ploči “The White Album”. Deseto studijsko izdanje Weezer će objaviti 1. aprila, a pored članova benda za produkciju je zadužen Jake SInclair. Prethodno je… »

“Ištekani/Uštekani” Pips Chips & Videoclips

Balkan Rock 26.02.2016
Pips Chips & Videoclips održat će akustično/električni koncert u četvrtak, 3. ožujka, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Koncert je najavljen kao drugačiji jer se na njemu neće moći čuti hitovi koje Pipsi inače izvode, već je bend za ovu… »

Dječaci prvi put u Božidarcu

Balkan Rock 26.02.2016
U Božidarcu će se u petak, 4. marta, definitivno nositi “Bile starke”, a koncertnom salom će se širiti dječački “Miris” Splita koji na Vračar Rocks festivalu donose Dječaci. “Nismo baš preuživljeni u najave koncerata, al’ smo još… »

Novi album grupe D Zoo dostupan na Deezeru

Balkan Rock 26.02.2016
Novi album subotičkog sastava D Zoo “Treća Armija Trećeg Sveta” možete slušati preko Deezer servisa. Ovo izdanje objavljeno je za Nocturne Media, a deo je nagrade koju je ovaj crossover bend osvojio kao najbolji bend sa teritorije Srbije na 48… »

Hrvatska punk invazija na Suboticu

Balkan Rock 26.02.2016
No More Idols Subotički klub Clash 4. marta biće domaćin trostrukom koncertu na kome će nastupiti tri benda iz Hrvatske: No More Idols, Bugarska Skupština i Šupci. No More Idols stižu iz Zagreba, a u dosadašnjoj karijeri objavili su tri studijska… »

Promocija novih izdanja bendova Violent Chapter i Blankfile u Beogradu

Balkan Rock 26.02.2016
Bendovi Violet Chapter i Blankfile promovisaće svoja nova izdanja u beoradskom Domu omladine, u subotu 5. marta. Posetioce očekuje velika muzičko-scenska fešta, a pored Violent Chaptera i Blankfilea nastupiće i Sides i The Endless Fall. Violet… »