Izvor: Beta/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Hašim Tači izabran za predsednika Kosova

Beta 26.02.2016
Poslanici Skupštine Kosova danas su u trećem krugu glasanja izabrali lidera Demokratske partije Kosova i zamenika premijera Hašima Tačija za predsednika Kosova. Za izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova glasao je 71 poslanik, njegov… »

Počela vanredna sednica Skupštine Srbije

Beta 26.02.2016
Skupština Srbije počela je danas vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je Predlog zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru i još dva zakona, uz kritiku opozicije što je rasprava objedinjena i što se o njima bez valjanog opravdanja polemiše po… »

Zajedničko obeležavanje godišnjice osnivanja Jasenovca

Beta 26.02.2016
Srbija i Republika Srpska (RS) zajedno će obeležiti 75. godišnjicu osnivanja ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, u okviru takozvane Nezavisne države Hrvatske, najavili su danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Beta 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema rečima… »

Šef odborničke grupe SNS u Doljevcu prešao u Dveri

Beta 26.02.2016
Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u opštini Doljevac Nenad Stojiljković od danas je član pokreta Dveri, a stranku je napustio zbog, kako je naveo, ulaska naprednjaka u koaliciju sa ljudima iz kriminalnog miljea. Kako je saopšteno na… »

Savet za štampu: Promene za efikasniji rad

Beta 26.02.2016
Predstavnici Saveta za štampu predstavili su danas izmene statuta i poslovnika o radu Komisije za žalbu, kojim je ukinuto pravo veta članova na odluke koje su usvojene. Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović je podržala promene uz… »

Slučaj Štrpci dovesti do kraja

Beta 26.02.2016
Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopranost polova Skupštine Srbije Meho Omerović izjavio je danas da Srbija i svi njeni organi moraju da dovedu do kraja "slučaj Štrpci". On je povodom 23. godišnjice otmice i ubistva 19 osoba… »

Britanski vojnici na skijaškoj obuci na Kopaoniku

Beta 26.02.2016
Grupa oficira i podoficira britanske vojske prvi put na Kopaoniku izvodi obuku u skijanju, organizovanu u sklopu bilateralne vojne saradnje Srbije i Velike Britanije. Na obuci su od 20. februara bila 32 pripadnika britanske Kopnene vojske, objavljeno je… »

U Prijepolju komemorativni skupovi povodom godišnjice zločina u Štrpcima

Beta 26.02.2016
U Prijepolju će sutra, povodom 23 godine od otmice i ubistva 19 putnika iz voza na stanici Štrpci, biti održani komemorativni skupovi koje i ove godine odvojeno organizuju lokalna samouprava i Bošnjačka kulturna zajednica. Pre 23 godine iz voza… »