Izvor: BizLife arhiva vesti 26.02.2016

LIČNOST DANA: Filip David se ogradio od prisustva predsednika

BizLife 26.02.2016
Ovogodišnji dobitnik nagrade za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji Filip David primio je danas u Narodnoj biblioteci to priznanje, ali se i ogradio od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića rekavši da nikada nije podržavao… »

Održana osnivačka skupština Društva ekonomista Kragujevca

BizLife 26.02.2016
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu održana je osnivačka skupština Društva ekonomista Kragujevca. Za predsednika je izabran prof. Petar Veselinović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i prorektor za nastavu i studentska… »

Nelt dobitnik nagrade 'Lider promena'

BizLife 26.02.2016
Kompanija Nelt proglašena je pobednikom u kategoriji „Lider promena“ na svečanosti održanoj u Skupštini grada Beograda. Nagradu u sedam kategorija tradicionalno dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u cilju promovisanja dobrih… »

Misija MMF-a danas završava posetu Srbiji

BizLife 26.02.2016
Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas završava posetu Beogradu povodom četvrte revizije trogodišnjeg aranžamana sa Srbijom. Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas završava posetu Beogradu povodom četvrte revizije trogodišnjeg… »

Ova osobina kod dece može da predvidi uspeh u odraslom dobu: Možda ste je imali?

BizLife 26.02.2016
Asocijacija za psihološke nauke u svom izdanju kaže da postoji veza između prkosa i kršenja pravila u adolescentskom dobu i velike zarade kasnije u životu. Da li je moguće da su obešenjaci i nemirna deca (neko bi možda upotrebio i grublje izraze)… »

Novo kliničko ispitivanje o uticaju napitaka sa niskokaloričnim zaslađivačima na telesnu težinu

BizLife 26.02.2016
Novo kliničko ispitivanje potvrđuje dugoročnu korisnu ulogu napitaka sa niskokaloričnim zaslađivačima u mršavljenju i održavanju smanjene telesne težine. Novo kliničko ispitivanje potvrđuje dugoročnu korisnu ulogu napitaka sa niskokaloričnim… »

Hrana za dušu Rade Đurić: Podržavam revolucionarnu mladost

BizLife 26.02.2016
Kojim biste putem pošli da nema televizije? Godinama osvaja naša srca putem malih ekrana, a od nedavno možemo da je gledamo u autorskom ostvarenju ’A sada Rada’. Za BIZLife govori o stvarima koje privatno hrane njenu dušu, a za novinarski posao… »

Ovo su Lideri promena 2016.

BizLife 26.02.2016
Na svečanom prijemu u Skupštini grada Beograda sinoć su uručene nagrade „Lideri promena“, koje po treći put dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u cilju promovisanja dobrih primera poslovanja koji unapređuju poslovno i… »

Kredit koji osigurava useve

BizLife 26.02.2016
Banca Intesa, u saradnji sa kompanijom Generali Osiguranje Srbija i KfW Razvojnom bankom Nemačke, razvila je Agroprotekt kredit, jedinstveni proizvod na tržištu namenjen finansiranju poljoprivredne proizvodnje sa integrisanom polisom osiguranja useva… »

SLIKA DANA: Kad pravi Mercedes stigne u Srbiju

BizLife 26.02.2016
Naš novinar uspeo je sinoć da uslika ovog oldtajmera koji se „prošetao“ Beogradom. Ne zna se ni da li ide za Čačak, da li je neki gastarbajter ili Nemac-kolekcionar avanturista, ali se zna da su nemačke table na kao ganc novom mercedesovom… »