Izvor: Blic arhiva vesti 26.02.2016

Nikolićev Odgovor Piscu: "Za taj postupak nije potrebna ni hrabrost, ni vaspitanje"

Blic 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kratko je danas prokomentarisao da za postupak pisca Filipa David, koji se na dodeli nagrada u Narodnoj biblioteci Srbije ogradio od njegovog pristsuva, "nije bila potrebna ni hrabrost, ni vaspitanje". Ovogodišnji… »

Ruf: O poskupljenju struje posle izbora

Blic 26.02.2016
Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda Džems Ruf izjavio je danas da kasni sprovođenje dogovorenog programa restrukturiranja Elektroprivrede Srbije (EPS) i da tokom posete misije MMF-a nije razgovarano o poskupljenju struje. Ruf je na konferenciji… »

Tuga, Bol, Neverica: Sahranjeni Slađana Stanković i Jovica Stepić

Blic 26.02.2016
Veliki broj ljudi okupio se na groblju Zbeg u Borči da uputi poslednji pozdrav Slađani Stanković, vezisti srpske ambasade u Libiji, koja je posle više od tri meseca u zarobljeništvu stradala u subotu u libijskom gradu Sabrati. Gotovo istovremeno… »

Predlog Zakona O Platama: Regres i topli obrok kao dodatak

Blic 26.02.2016
Vlada Srbije usvojila je juče predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru i poslala ga u Skupštinu po hitnom postupku. Po novom zakonu, zaposleni u javnoj upravi tokom bolovanja dobijaće 65 odsto od proseka 12 mesečnih primanja u koji ulaze i… »

Vučić i Dodik: Današnji sastanak veoma doprineo očuvanju mira u regionu

Blic 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik složili su se da je današnji njihov sastanak veoma doprineo očuvanju mira i stabilnosti, kako u ove dve republike, tako i u regionu. - Mislim da smo danas mnogo toga… »

Skoro 100 pobunjeničkih grupa poštovaće primirje u Siriji

Blic 26.02.2016
Sirijski opozicioni Visoki pregovarački komitet (HNC) saopštio je danas da će 97 pobunjeničkih grupa poštovati sporazum o prekidu vatre koji bi trebalo da stupi na snagu u ponoći da je za praćenje primirja oformljen poseban vojni komitet. Dogovor o… »

Međunarodni pregovori o Siriji 7. marta u Ženevi?

Blic 26.02.2016
Međunarodni pregovori o rešavanju sirijske krize mogli bi da budu obnovljeni u Ženevi 7. marta, izjavio je danas neimenovani zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Pregovori, koji su započeti početkom februara u Ženevi, obustavljeni su… »

Slovenačka policija: Region će pušštati 580 migranata dnevno

Blic 26.02.2016
Slovenačka policija saopštila je danas da su se čelnici policija te zemlje, Austrije, Makedonije, Srbije i Hrvatske dogovorili da ograniče propuštanje migranata na oko 580 migranata dnevno. U saopštenju slovenačke policije se navodi da su se… »

Teška Nesreća Kod Vladičinog Hana: Teretno vozilo udarilo motociklistu, on poginuo na licu mesta

Blic 26.02.2016
Jednan motociklista je nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas nešto pore 24,00 časa u selu Garinje, desetak kilometara severno od Vladičinog Hana, na magistralnom putu Niš - Vranje. Reč je o Bojanu Dimitrijeviću (39)… »

Rasvetljena krađa u Franjevačkom samostanu

Blic 26.02.2016
Policija je saopštila da je razbojništvo u Franjevačkom samostanu u Baču, rasvetljeno. Akciju su vodili pripadnici novosadske policije, koji su uhapsili Đ.P. (35) iz Bača. - Postoji sumnja da je osumnjičeni oduzeo 15.000 dinara i crkvene relikvije… »