Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Tuga, Bol, Neverica: Sahranjeni Slađana Stanković i Jovica Stepić

Blic 26.02.2016
Veliki broj ljudi okupio se na groblju Zbeg u Borči da uputi poslednji pozdrav Slađani Stanković, vezisti srpske ambasade u Libiji, koja je posle više od tri meseca u zarobljeništvu stradala u subotu u libijskom gradu Sabrati. Gotovo istovremeno… »

Udovički: Zakon o platama uvodi red u javnoj upravi

Blic 26.02.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko 500.000 zaposlenih, kao i da je cilj zakona da svi primaju… »

Vučić i Dodik: Današnji sastanak veoma doprineo očuvanju mira u regionu

Blic 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik složili su se da je današnji njihov sastanak veoma doprineo očuvanju mira i stabilnosti, kako u ove dve republike, tako i u regionu. - Mislim da smo danas mnogo toga… »

U Više javno tužilaštvo još nije stigao izveštaj sa obdukcije poginulih diplomata

Blic 26.02.2016
U Više javno tužilaštvo još nije stigao izveštaj sa obdukcije tela dvoje poginulih službenika ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića, rečeno je danas agenciji Beta u tom tužilaštvu. Kako je rečeno, moguće je da stigne… »

Stefanović: Pentagon ne može da izvodi zaključke na osnovu fotografija

Blic 26.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija spremna da… »

Ubijen otmičar srpskih diplomata

Blic 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Nova Srbija ide na izbore sa naprednjacima

Blic 26.02.2016
Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastuputu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je danas predsednik NS Velimir Ilić. - Razgovarali smo o predizbornoj koaliciji i… »

Sliku Svoju Ljubim: Foto-sešn predsednice opštine Surdulica

Blic 26.02.2016
Predsednica opštine Surdulica očigledno nije mogla da se opredeli na kojoj fotografiji je najlepše ispala, pa je tako uz svoju biografiju na zvaničnom sajtu opštine postavila čak šest slika. U cvetnoj haljini, u svom kabinetu, možemo da je vidimo… »

Mamci Za Glasače: Na izbornim listama stranaka reditelji, pevači, glumci

Blic 26.02.2016
Naprednjaci jedini do sada nisu formirali izbornu listu, pošto još pregovaraju s istaknutim javnim ličnostima koje bi zauzele prva mesta. U samom vrhu liste mesta će biti samo za dva političara - Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića. Lider SNS-a… »

DS: Neefikasne i preskupe subvencije za radna mesta

Blic 26.02.2016
Demokratska stranka (DS) kritikovala je danas Vladu Srbije, zbog kako je ocenila, neefikasnih i po državu preskupih subvencija za zapošljavanje. Ministar privrede Vlade u senci DS-a Ivan Stefanović na konferenciji za novinare podsetio je na kritike… »