Izvor: Danas arhiva vesti 26.02.2016

Sutra počinje Fest

Danas 25.02.2016
U velikoj dvorani centra Sava sutra u 19 sati počeće ceremonija svečanog otvaranja 44. Festa, koju će voditi glumci Nebojša Milovanović i Tamara Dragičević, a muzički deo programa obeležiće duet Aleksandre Kovač i Marka Tolje. Tokom… »

Tužnu vest su nam javili premijer i šef diplomatije

Danas 25.02.2016
U porodici Jovice Stepića koji je poginuo u Libiji za vreme američkog bombardovanja. Veliko Gradište - Jovica Stepić (61), vozač Ambasade Srbije u Libiji, koji je otet u novembru a poginuo 19. februara, biće u petak sahranjen u rodnom selu Makce kod… »

Nikolić dao saglasnost da Vojska Srbije štiti granicu

Danas 26.02.2016
Zasedao Savet za nacionalnu bezbednost zbog izbegličko-migrantske krize *Ako policija zatraži, u obezbeđivanju granične zone pomoći će joj i VS, a odluku o tome u odsustvu predsednika Srbije donosi ministar odbrane. Beograd - - Predsednik Srbije… »

Biserko: Vučić je okrenut Zapadu, EU i NATO da mu pomognu

Danas 26.02.2016
Predsednica Helsinškog odbora za Danas o sporazumu sa Rusijom i nedavnoj poseti američkih kongresmena Premijer mora tražiti podršku u Srbiji onih koji su za zapadnu opciju, oni nisu beznačajni. Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić se do sada… »

Infekcija sprečila rekord

Danas 25.02.2016
Novak Đoković zbog problema sa očima predao Felisijanu Lopezu četvrtfinale Dubaija. Beograd - - Najbolji teniser sveta Novak Đoković bio je prinuđen da preda četvrtfinale Dubaija Špancu Felisijanu Lopezu zbog infencije oka po završetku prvog… »

Pritisak na Obamu za podelu Sirije

Danas 26.02.2016
Postoji li stvarno američki plan B * Ešton Karter (Pentagon), DŽon Brenan (CIA) i DŽozef Danford (Komitet načelnika američke vojske) navodno veruju da se DŽon Keri previše zaneo diplomatskim igrama s Lavrovim * Model Bosne i Hercegovine kao vrlo… »

Niš: Dobro nam je, samo mi to još ne znamo

Danas 25.02.2016
I prošle i početkom ove godine imamo očajnu sliku života većine građana Niša, nekada drugog grada po veličini u Srbiji, industrijskog, univerzitetskog, naučnog, sportskog i kulturnog centra juga Srbije. Danas je to zaboravljeni grad. Opšte… »

Sreća se igra

Danas 25.02.2016
Beogradski festival igre od 19. marta do 10. aprila u Beogradu i Novom Sadu. Beograd - Beogradski festival igre biće održan od 19. marta do 10. aprila, kada će 15 kompanija iz 13 zemalja izvesti svoje predstave u Beogradu i Novom Sadu, najavljeno je na… »

Ljubav kao subverzija

Danas 26.02.2016
FALL IN LOVE Radikalnost ljubavi Srećka Horvata, Laguna 2016. Srećko Horvat nas ubeđuje sa lakoćom proživljnog, umetnički doživljenog, u svima nama posvedočenom: Iako je naša trenutna situacija nalik slepoj ulici, mračnija nego ikada, vernost… »

Dada proslavlja stoti rođendan

Danas 26.02.2016
GODIŠNJICE. Umetnost je mrtva, živela Dada! Pre 100 godina, u februaru 1916, proklamovao je Hugo Bal manifestom jedan novi umetnički pokret i pozivao na prvo Dada veče u Cirihu. Usred ratnog vihora, u neutralnom Cirihu, jedna manja grupa umetnika… »