Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Nikolić dao saglasnost da Vojska Srbije štiti granicu

Danas 26.02.2016
Zasedao Savet za nacionalnu bezbednost zbog izbegličko-migrantske krize *Ako policija zatraži, u obezbeđivanju granične zone pomoći će joj i VS, a odluku o tome u odsustvu predsednika Srbije donosi ministar odbrane. Beograd - - Predsednik Srbije… »

Biserko: Vučić je okrenut Zapadu, EU i NATO da mu pomognu

Danas 26.02.2016
Predsednica Helsinškog odbora za Danas o sporazumu sa Rusijom i nedavnoj poseti američkih kongresmena Premijer mora tražiti podršku u Srbiji onih koji su za zapadnu opciju, oni nisu beznačajni. Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić se do sada… »

Šef diplomatije amortizuje pritisak

Danas 26.02.2016
Pojedini izvori na političkoj sceni tvrde da nije tačno da Moskva preko šefa diplomatije vrši pritisak na premijera Srbije, navodeći da je upravo Ivica Dačić amortizovao reakciju Rusije prema Aleksandru Vučiću, kada je reč o statusu ruskih… »

Marković: Izmišljena priča o ponudi SNS

Danas 26.02.2016
I Jedinstvenoj Srbiji nuđen zajednički nastup sa naprednjacima, tvrde izvori Danasa Srpskoj naprednoj stranci važno da pred izbore što više oslabe socijaliste. Jagodina, Beograd - Srpska napredna stranka ponudila je i Jedinstvenoj Srbiji, odnosno… »

Beograd neće da kaže šta radi da uhapsi radikale

Danas 26.02.2016
Vlada Srbije će ovih dana razmatrati slučaj troje predstavnika SRS, navodi se u najnovijem izveštaju Haškom tribunalu u koji je Danas imao uvid. Hag, Beograd - - Vlada Srbije odbila je u izveštaju od 23. februara da Haškom tribunalu dostavi podatke… »

Smanjiti pritisak duž izbegličke rute

Danas 25.02.2016
Šta su predstavnici Zapadnog Balkana zaključili u Beču *Grčka opozvala ambasadora iz Austrije. Beč, Beograd - - Delotvorno upravljanje migrantskom i izbegličkom krizom zahteva koordinisan i sveobuhvatan pristup,navodi se u zaključcimakonferencije… »