Izvor: Dnevnik/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Tači predsednik Kosova, izglasan tek u trećem krugu

Dnevnik 26.02.2016
Poslanici u Skupštini Kosova izabrali su večeras Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova (DPK) za predsednika Kosova, u trećem krugu glasanja. Za Tačija su glasali i poslanici Srpske liste, kojima je novi predsednik u svom prvom obraćanju… »

Sahranjeni Jovica Stepić i Slađana Stanković

Dnevnik 26.02.2016
Radnici srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su prošle nedelje poginuli u libijskom gradu Sabrati, sahranjeni su danas. Slađana Stanković sahranjena je na groblju Zbeg u Borči, a sahrani je prisustvovao ministar spoljnih… »

Država obećava pravdu za pola miliona zaposlenih

Dnevnik 26.02.2016
– Trenutno stanje u sistemu plata u javnom sektoru je neodrživo – ocenila je u parlamentu Srbije ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički. Reč je, kako je upozorila, o preglomaznom sistemu. s 2.200 radnih mesta, 70… »

Vučić: Ne bih se kladio na to da sam uplašen

Dnevnik 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, u narednih nekoliko dana, doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora pa će njegovi politički protivnici videti „koliko se uplašio”. Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara koliko su… »

Ubijen Al Dabaši, otmičar srpskih diplomata?

Dnevnik 26.02.2016
U borbama u Sabrati, Libija, ubijen je aktivista Islamske države i otmičar srpskih diplomata Abdulah al Dabaši, zvani "Hafter", objavio je list "Libija herald". Al Dabaši je ubijen kada su "lokalni aktivisti napali kuću u kojoj je odseo", navodi… »

Tabaković: Nećemo pustiti kurs zarad veće inflacije

Dnevnik 26.02.2016
Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je danas da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa, mada je Misija MMF nakon posete Srbiji imala sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli veću… »

Sanda odustala od Koštunice, bira Pajtića

Dnevnik 26.02.2016
– Izvornu politiku DSS-a i Vojislava Koštunice za Vojvodinu Sanda Rašković Ivić je zamenila onom koju vodi lider DS-a Bojan Pajtić i zato je došlo do našeg raskola, a sada i moguće koalicije između. Sande Rašković Ivić i Pajtića – izjavio… »