Izvor: e-Novine arhiva vesti 26.02.2016

Tači izabran za predsednika Kosova

e-Novine 26.02.2016
Posle višesatne rasprave. Lider Demokratske partije Kosova Hašim Tači izabran je za novog kosovskog predsednika, nakon višesatne rasprave u skupštini. U neredima koji su pratili glasanje, povređeno je 12 osoba, prenosi RTS Hašim Tači izabran je… »

Ubijen otmičar srpskih diplomata?

e-Novine 26.02.2016
Nepotvrđena vest iz Libije. Vest o ubistvu Al Dabasija objavio je Libija Observer, a prenele su je agencija Beta i beogradski elektronski mediji. Kako je kazao srbijanski šef diplomatije Ivica Dačić, očekuje se zvanična potvrda. Prema Dačićevim… »

Počinje 44. Fest

e-Novine 26.02.2016
Preko stotinu filmova u 10 dana. Projekcijom debitanstkog dugometražnog filma Nikole Ljuce - "Vlažnost", u petak, 26. februara će u Sava centru početi 44. Međunarodni filmski fetsival - Fest, koji će zvanično otvoriti poznata španska glumica… »

U Nemačkoj „isparilo“ 130.000 izbegleica

e-Novine 26.02.2016
Fantomi među migrantima. Oko 13 odsto izbeglica koji se registruju nakon ulaska u Nemačku nikada ne stignu u prihvatne centre u koje ih vlasti pošalju, piše "Zidojče cajtung" pozivajući se na podatke nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova "Od… »

Vučićeva politika zaslužuje podršku

e-Novine 26.02.2016
Predsednica Helsinškog odbora povodom posete američkih kongresmena. Predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko izjavila je da je svojim opiranjem potpisivanju nametnutog sporazuma o diplomatskom imunitetu za pripadnike rusko-srpskog… »

Bira se predsednik Kosova

e-Novine 26.02.2016
Priština: Suzavac i neredi. U petak pre podne počela je sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik države. Kandidati su sadašnji prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Hashim Thaçi, koji je i i lider… »

Takmičenje za buduće menadžere

e-Novine 26.02.2016
FON: Project Management Championship. Svetska organizacija za upravljanje projektima - IPMA, u saradnji sa Fakultetom organizionih nauka, organizuje projekat pod nazivom Project Management Championship, koji će se u Srbiji realizovati po drugi put u… »

Sisijeva tamnica za novinarsku profesiju

e-Novine 26.02.2016
Egipatska diktatura. Egipat je postao izuzetno opasno mesto za novinare tako što je na desetine reportera i blogera pritvoreno, saopštili su „Reporteri bez granica“ u svom otvorenom pismu predsedniku Abdelu Fatah al-Sisiju Prema nezvaničnim… »

Štrpci su sramota Srbije

e-Novine 26.02.2016
Porodice žrtava čekaju na sudsku pravdu. Tužilaštvo za ratne zločine (TRZ) podiglo je u martu 2015. godine optužnicu protiv pet lica, međutim tu optužnicu Sud do danas nije potvrdio, već ju je nekoliko puta vraćao TRZ-u na dopunu. Porodice… »

LGBT prava i djeca: Odakle početi?

e-Novine 26.02.2016
Baždarenje mladih umova. Odgajajući djecu u društvima nedovoljno otvorenim za drugačije, društvima još uvijek duboko heteronormativnim, patrijahalnim, religioznim, roditelji nužno moraju plivati mimo struja i učiti djecu kako nije istina baš sve… »