Izvor: EurActiv arhiva vesti 26.02.2016

Da li Britaniji prete restrikcije struje?

EurActiv 26.02.2016
Lokalne vlasti u Velikoj Britaniji upozoravaju da bi se zemlja mogla suočiti sa isključenjima struje zbog prestanka ili smanjenja rada dela elektrana. Kao rešenje predlažu da se ponovo razmotri visina takse za zagađenje iz elektrana na ugalj, koja je… »

Energetskom politikom EU dominiraju Nemci i Britanci

EurActiv 26.02.2016
U oblasti politike EU za energetsku uniju dominiraju Nemci i Britanci i nema mnogo žena, pokazala je lista vodećih zvaničnika i stručnjaka u toj oblasti koju je pripremio briselski portal EurAktiv. Na prvom mestu je potpredsednik Evropske komisije za… »

Maroko suspenduje odnose sa EU

EurActiv 26.02.2016
Maroko suspenduje odnose sa evropskim institucijama zbog odluke evropskog pravosuđa kojom je poništen sporazum o trgovini poljoprivrednim proizvodima. Poništenje sporazuma izdejstvovala je organizacija Polisario koja se uz podršku Alžira bori za… »

Održan godišnji skup evropskih tink-tenkova

EurActiv 26.02.2016
Laboratorija ideja je godišnja konferencija na kojoj se svake godine u Briselu sastaju evropski tink-tenkovi, donosioci odluka i praktičari da bi diskutovali o gorućim temama sa kojima se Evropska unija trenutno susreće. Ova konferencija omogućava… »

Tramp i Sanders - već viđeno u Evropi

EurActiv 26.02.2016
Sa crvenim, belim i plavim transparentima, patriotskim sloganima i sveprisutnom muzikom, slike kampanje za predsedničku nominaciju koja prolazi kroz SAD dobro su poznate Evropljanima. Ipak, to nije jedino što je zajedničko izbornim trkama na obe strane… »