Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 26.02.2016

Hašim Tači novi predsednik Kosova

Glas Amerike 26.02.2016
Hašim Tači izabran je za predsednika Kosova u trećem krugu glasanja; Dok se glasalo u skupštinskoj sali, na ulicama su izbili sukobi policije i demonstranata. Kosovo je dobilo novog predsednika. Naslednik Atifete Jahjage je Hašim Tači. Dok se u… »

David za RSE: Nisam mogao da prećutim Nikolićevo prisustvo

Glas Amerike 26.02.2016
"Uvredio bih svoje čitaoce i žiri da sam otišao sa dodele nagrade. Jedina solucija je bila da se ogradim od prisustva predsednika jer sam zaista mislio da njemu tu nije mesto", kaže za RSE pisac Filip David. "Uvredio bih svoje čitaoce i žiri da sam… »

MMF odlaže reviziju zbog izbora u Srbiji

Glas Amerike 26.02.2016
Uz poruku da zbog predstojećih izbora MMF-a ovoga puta neće završiti reviziju stend baj aranžmana iz predostrožnosti sa Srbijom, šef Misije Džejms Ruf je najavio da će se MMF vratiti kada se formira nova Vlada. Na današnjoj konferenciji za… »

Rusi bombarduju pred primirje u Siriji

Glas Amerike 26.02.2016
Dok se iščekuje početak prekida vatre u Siriji, ruska vojska nastavlja bombardovanja, kako Kremlj kaže “terorističkih organizacija”, dok se u izveštajima navodi da je Moskva nastavila napade na uporišta pobunjenika. Primirje, koje je postignuto… »

Infantino novi predsednik FIFA

Glas Amerike 26.02.2016
Četrdeset-petogodišnji Švajcarac italijanskog porekla dobio je 115 glasova delegata, dok je njegov najbliži pratilac Šeik Salman bin Ebrahim Al Kalifa, predsednik Azijske fudbalske federacije, dobio 88... Međunarodna fudbalska federacija (FIFA)… »

Guverner Nju Džersija Kristi podržao Trampa

Glas Amerike 26.02.2016
Kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp dobio je podršku jednog od bivših rivala, guvernera Nju Džersija Kris Kristija, koji smatra da Tramp ima najveće šanse da pobedi na novembarskim izborima. Kristi je prva istaknuta… »

Manjinski umetnici na marginama Holivuda

Glas Amerike 26.02.2016
Nominovani za Oskara ove godine su u ogromnoj većini belci. Mnogi umetnici koji pripadaju manjinama kažu da je još veći problem što nema dovoljno filmova sa raznolikim deloima. Crveni tepih je spreman za zvezde koje će se u nedelju okupiti u… »

Obama: Učiniti sve za uspeh primirja u Siriji

Glas Amerike 26.02.2016
Američki predsednik Barak Obama je istakao da će Sjedinjene Države učiniti sve što je u njihovoj moći da se sporazum održi i da je okončanje konflikta u Siriji i Iraku ključno za poraz terorističke mreže Islamska država. Početak primirja u… »

Napredak u pregovorima SAD - EU

Glas Amerike 26.02.2016
Do jula ove godine se očekuje uskladjeni tekst trgovinskog sporazuma izmedju EU i Amerike, najavili su u Briselu glavni pregovarači dvije strane, uz nadu da će do kraja godine Sporazum biti i potpisan. Pregovori o Sporazumu napreduju, uprkos… »

Brisel: Nema mesta za nacionalnu politiku

Glas Amerike 26.02.2016
Evropa mora da koordinisano i ujedinjeno rešava migrantsku krizu, poručuju evropski zvaničnici pred samit sa Turskom 7. marta. Vrijeme ne radi za evropsko rješenje migrantske drame - sa jedne strane su predvidjanja da će sa boljim vremenskim uslovima… »