Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Posle Tri Kruga: Tači izabran za predsednika Kosova i Hašimovi Srbi glasali ZA

Kurir 26.02.2016
PRIŠTINA - Poslanici u skupštini Kosova izabrali su večeras Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova (DPK) za predsednika Kosova, u trećem krugu glasanja. Za Tačija su glasali i poslanici Srpske liste, kojima je novi predsednik u svom prvom… »

Oproštaj Od Srpskih Diplomata: Pamtiće je veselu i nasmejanu

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Više od hiljadu ljudi juče je na večni počinak ispratilo Slađanu Stanković, službenicu Ministarstva spoljnih poslova koja je pre više od tri meseca kidnapovana i u i ubijena u američkom bombardovanju Sabrate u Libiji. Pored njenih… »

PO HITNOM POSTUPKU: Skupština danas raspravlja o Zakonu o platama

Kurir 26.02.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je za danas sednicu na kojoj će poslanici raspravljati o Predlogu zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, saopšteno je iz Skupštine. Na dnevnom redu je Predlog zakona o opštem upravnom… »

Sastanak Sa Dodikom Vučić: Povrede na telima srpskih službenika u Libiji nastale su od detonacija

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nešto posle 15 sati održali su zajedničku konferenciju za novinare. Predsednik Vlade Srbije rekao je da se rezultati obdukcije srpskih i libijskih stručnjaka… »

Stefanović: Amerika da potkrepi svoje tvrdnje dokazima

Kurir 26.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija spremna da… »

Ivica Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

ONO KAD NE MOŽEŠ DA IZBABEREŠ NAJBOLJU FOTKU: Pogledajte foto-sešn predsednice opštine Surdulica

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, izgleda da nije mogla da se opredeli na kojoj fotografiji je najlepše ispala, pa je tako uz svoju biografiju na zvaničnom sajtu opštine objavila čak šest slika. Na zvaničnom sajtu… »

ILIĆ: Nova Srbija ide na izbore sa naprednjacima

Kurir 26.02.2016
Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastuputu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je danas predsednik NS Velimir Ilić. "Razgovarali smo o predizbornoj koaliciji i… »

Dačić: Ne razmišljamo o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje

Kurir 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se trenutno ne razmišlja o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) koja je nekada radila. Kako je rekao, to pitanje trebalo bi da bude tema za narednu vladu, koja bi… »

Pripravnost Na Granicama: Tomislav Nikolić šalje vojsku na izbeglice!

Kurir 26.02.2016
Šef države doneo odluku nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i konsultacija s Vučićem, Stefanovićem i Dikovićem. BEOGRAD - Vojska Srbije je u punoj pripravnosti i biće poslata na granice ako migrantska kriza eskalira, odlučeno je juče na… »