Izvor: N1 Info arhiva vesti 26.02.2016

Hašim Tači novi predsednik Kosova

N1 Info 26.02.2016
Hašim Tači izabran je za predsednika Kosova, uz podršku srpskih poslanika. "Radiću za red i zakon", kazao Tači. Tači je dobio 71 glas dok je 10 glasačkih listića bilo nevažeće. On je izabran u trećem krugu glasanja u kome je bila potrebna… »

Nikolić o Davidu: Nije bilo potrebno hrabrosti ni vaspitanja

N1 Info 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je za N1, povodom ograđivanja ovogodišnjeg dobitnika nagrade za Najbolju knjigu Filipa Davida od njegovog prisustva u Narodnoj biblioteci, da "za to nije bilo potrebno ni hrabrosti ni vaspitanja". Podsetimo… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

N1 Info 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema rečima… »

Dodik: RS nije protiv Dejtona, već međunarodnih okupatora

N1 Info 26.02.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Beogradu da RS nije odustala od Dejtonskog sporazuma ali je protiv nametanja rešenja. "Podrška Dejtonskom sporazumu i teritorijalnom integritetu i međunarodnom subjektivitetu BiH nije sporna za RS… »

Konte na klupi Čelsija, plata 6.5 miliona funti godišnje

N1 Info 26.02.2016
Antonio Konte je novi menadžer Čelsija, tvrdi "Goal.com". Prema informacijama popularnog sajta 46-godišnji selektor reprezentacije Italije je razgovarao sa čelnicima "plavaca" i dogovorio uslove saradnje. Očekuje se da Konte uskoro potpiše… »

Zamenik ministra odbrane BiH saslušan i pušten na slobodu

N1 Info 26.02.2016
Zamenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, koga je policija Republike Srpske jutros uhapsila u Stanarima kod Doboja, nakon saslušanja je pušten na slobodu. Jerinić je uhapšen pri pokušaju da spreči mehanizaciju kompanije EFT Rudnika i… »

Ratni vojni invalid se zapalio u centru Cazina

N1 Info 26.02.2016
Senad Begić, ratni vojni invalid i bivši logoraš, koji već četiri dana protestuje i štrajkuje glađu u Cazinu zbog nerada i nerazumnosti Opštinskog suda, danas se zapalio. Begić, iz mjesta Miostrah u općini Cazin, danas je pokušao da da izvrši… »

Priznanja za hrabrost Rakić Vodinelić, Šabiću i Jankoviću

N1 Info 26.02.2016
Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić" za 2015. godinu dodeljene su profersorki Vesni Rakić Vodinelić, povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću i zaštitniku građana Saši Jankoviću… »

Beograd na drugom mestu najnebezbednijih gradova u Evropi

N1 Info 26.02.2016
Lična bezbednost građanina nalazi se visoko na listi prioriteta kada se bira mesto za život. Zato je Mercer, jedna od najvećih svetskih kompanija specijalizovanih za ljudske resurse, i ove godine objavila listu najnebezbednijih gradova za život u… »

Kulturne znamenitosti Beograda obeležene QR kodovima

N1 Info 26.02.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda Nela Mićović prisustvovali su predstavljanju projekta ”Obeležavanje spomenika kulture QR kodovima” koji će na jednostavan način Beograđanima i… »