Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 26.02.2016

Misija MMF-a danas završava posetu Srbiji

Nova ekonomija 26.02.2016
MMF ponovo u Srbiji posle izbora Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas završava posetu Beogradu povodom četvrte revizije trogodišnjeg aranžamana sa Srbijom. Od 18. februara, kada je misija MMF-a počela zvanične razgovore sa vlastima u… »

Regres i topli obrok će se obračunati odvojeno od plate

Nova ekonomija 26.02.2016
Vlada Srbije usvojila predlog zakona i uputila ga u Skupštinu Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru i uputila ga u Skupštinu. Uvodi se princip "jednaka primanja za jednak rad" i utvrđuju načini napredovanja u službi… »

Danas isplata druge tranše subvencija poljoprivrednicima

Nova ekonomija 26.02.2016
Prva tranša subvencija isplaćena krajem januara Poljoprivrednicima u Srbiji danas će biti isplaćena druga tranša subvencija ukupne vrednosti oko 3,37 milijardi dinara, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Od te sume… »

Gastarbajteri sve više šalju novac rođacima u Srbiji

Nova ekonomija 26.02.2016
Srbi u inostranstvu mnogo pomažu rodbini Gastarbajteri sve više šalju novac familiji u Srbiji. U inostranstvu radi više od 300.000 naših građana, koji šalju novac svojoj rodbini. Prema preliminarnim podacima NBS, priliv doznaka iz inostranstva lane… »

Sertić: 2016. biće godina preduzetništva

Nova ekonomija 26.02.2016
Željko Sertić, ministar privrede Srbije Sledeće sedmice, u utorak 1. marta biće predstavljen program podrške preduzetništvu u Srbiji, jer je 2016. proglašena za "Godinu preduzetništva", najavio je danas ministar privrede Srbije Željko Sertić. On… »

Američka privredna komora dodelila nagrade "Lideri promena"

Nova ekonomija 26.02.2016
Dobitnici nagrada AmCham FOTO:AmCham Nagrade za najbolje rezultate u poslovanju, inovativnost, etičnost i društvenu odgovornost dodeljene su kompaniji Nelt, Lei Stanković iz agencije Communis, Andrei Brbaklić iz Erste banke, kompaniji Telenor, Dejanu… »

Na Produktnoj berzi prodato manje robe nego inače

Nova ekonomija 26.02.2016
Žitaricama pala cena Na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove sedmice je prodato 800 tona robe, ukupne vrednosti oko 16,3 miliona dinara, što je manje od očekivanog, saopštila je danas ta berza. Kako je istaknuto, strmoglavi pad cena žitarica traje od… »

SAZNAJEMO: Pomoćnik direktora Kancelarije za EU integracije Vladimir Međak podneo ostavku

Nova ekonomija 26.02.2016
Vladimir Međak bio je pomoćnik direktora Kancelarije za EU integracije Pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije Vladimir Međak podneo je ostavku, saznaje "Nova ekonomija". Njegovu pismenu ostavku prihvatila je, na današnjoj sednici… »

'Nikola Tesla' se priprema za letove u Ameriku

Nova ekonomija 26.02.2016
Novim avionima prilagodiće se sve na aerodromu Aerodrom "Nikola Tesla" intezivno se priprema za interkontinentalni saobraćaj koji je najavljen za sredinu leta. Nabavlja se nova oprema po propisanim standardima američkih vazduholovnih vlasti, a… »

TENDER: Vojska prodaje pomije iz vojničkog restorana u Zemunu

Nova ekonomija 26.02.2016
Ostaci hrane predmet javne nabavke Komanda Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane oglasila je prodaju pomije iz vojničkog restorana u Zemunu. Kako je navedeno u dokumentaciji, predmet javne nabavke je "prodaja otpadaka od hrane – pomija", a reč… »