Izvor: Novi magazin arhiva vesti 26.02.2016

Propao prvi krug glasanja za predsednika Kosova

Novi magazin 26.02.2016
Kako javlja izveštač Tanjuga, Tači je dobio 50 umesto potrebnih 80 glasova. Nakon neuspelog prvog kruga, očekuje se da će biti održan drugi krug glasanja. Opozicija je danas u više navrata pokušala da spreči održavanje glasanja za predsednika… »

Zvezda preko Efesa do trećeg mesta u grupi

Novi magazin 26.02.2016
Zvezda je sada na trećem mestu, sa istim učinkom kao i Panatinaikos, ali sa boljom koš razlikom. Prvi je Fenerbahče sa sedam trijumfa, a druga Lokomotiva sa šest. Pobednički tim predvodio je Maik Cirbes sa 14 poena i devet skokova, dok je Kvinsi… »

Nikolić: Ni hrabrosti, ni vaspitanja...

Novi magazin 26.02.2016
Predsednik Srbije je to rekao za N1 povodom incidenta, kada je David, primajući nagradu za Najbolju knjigu, rekao da se "ograđuje od Nikolićevog prisustva", jer se ne slaže sa njegovom politikom. Na centralnoj manifestaciji proslave Dana Narodne… »

MMF: Srbija ima dobre fiskalne rezultate, kasni racionalizacija javnog sektora

Novi magazin 26.02.2016
Kako je saopštio MMF, Ruf je na kraju posete misije MMF-a Beogradu povodom četvrte revizije trogodišnjeg aranžmana rekao da ekonomski program Srbije daje dobre rezultate i da su ciljevi utvrđeni za 2015. godine većinom i značajno premašeni… »

Sahranjeni Jovica Stepić i Slađana Stanković

Novi magazin 26.02.2016
Slađana Stanković sahranjena je na groblju Zbeg u Borči, a sahrani je prisustvovao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Jovica Stepić sahranjen je na mesnom groblju u selu Makce kod Velikog Gradišta, a ispred MSP sahrani je prisustvovala državni… »

Udovički: Zakon o platama uvodi red u javnoj upravi

Novi magazin 26.02.2016
Udovički je obrazlažući zakon u Skupštini Srbije, rekla da je Vlada Srbije pristupila ovoj reformi u cilju stvaranja jednostavnijeg, transparentnijeg i pravičnijeg sistema plata u javnom sektoru. Ona je ocenila da je trenutno stanje u sistemu plata… »

Kremlj: Bombardovanje terorista i po stupanju sporazuma

Novi magazin 26.02.2016
"Ruske vazduhoplovne snage će zasigurno nastaviti sa operacijama u Siriji protiv terorističkih organizacija", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Peskov je ponovio da će Rusija nastaviti sa vazdušnim udarima protiv Islamske države i drugih… »

U ponoć stupa na snagu dogovor o primirju

Novi magazin 26.02.2016
Režim Bašara al Asada i opozicija, kao i kurdske snage najavili su da će poštovati prekid vatre dogovoren između Rusije i SAD. "Niko od nas nema iluzija. Svi smo svesni mnogih potencijalnih zamki i mnogi su razlozi za skepsu ali istorija će nam… »

Muškarac poginuo u nesreći kod Vladičinog Hana

Novi magazin 26.02.2016
U saobraćajnoj nezgodi su učestvovali teretno vozilo sa priključnim vozilom marke „man“ vranjskih registarskih oznaka i moped marke „apn-6". Od zadobijenih povreda vozač mopeda je preminio na licu mesta. Uviđaj su izvršili zamenik tužioca… »

Uhapšen osumnjičeni za razbojništvo i napad u Franjevačkom samostanu u Baču

Novi magazin 26.02.2016
Kako se navodi, osumnjičeni je uhapšen neposredno nakon što je počinio krivično delo a policija je kod njega pronašla ukradene predmete. Dodaje se da će osumnjičenom biti određeno zadržavanje do 48 časova. Starešina Franjevačkog samostana… »