Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Propao prvi krug glasanja za predsednika Kosova

Novi magazin 26.02.2016
Kako javlja izveštač Tanjuga, Tači je dobio 50 umesto potrebnih 80 glasova. Nakon neuspelog prvog kruga, očekuje se da će biti održan drugi krug glasanja. Opozicija je danas u više navrata pokušala da spreči održavanje glasanja za predsednika… »

Sahranjeni Jovica Stepić i Slađana Stanković

Novi magazin 26.02.2016
Slađana Stanković sahranjena je na groblju Zbeg u Borči, a sahrani je prisustvovao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Jovica Stepić sahranjen je na mesnom groblju u selu Makce kod Velikog Gradišta, a ispred MSP sahrani je prisustvovala državni… »

Udovički: Zakon o platama uvodi red u javnoj upravi

Novi magazin 26.02.2016
Udovički je obrazlažući zakon u Skupštini Srbije, rekla da je Vlada Srbije pristupila ovoj reformi u cilju stvaranja jednostavnijeg, transparentnijeg i pravičnijeg sistema plata u javnom sektoru. Ona je ocenila da je trenutno stanje u sistemu plata… »

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Novi magazin 26.02.2016
"Rezultati obdukcije dvoje srpskih državljana koji su poginuli u bombardovanju u Libiji, a koja je rađena u Srbiji, poklapaju se sa rezultatima obdukcije koju su obavili libijski stručnjaci", rekao je premijer na konferenciji za štampu i ponovio da… »

Stefanović: Amerika da potkrepi svoje tvrdnje dokazima

Novi magazin 26.02.2016
Stefanović kaže da je Srbija spremna da sasluša Ameriku ako ima neki dokaz i ako ima čime da potkrepi svoje tvrdnje. "U ovom slučaju važno je da dođemo do potpune istine. Rađene su dve obdukcije u Libiji i Beogradu, i utvđeno je da je smrt… »

Dačić: Za sada se ne razmišlja o Službi za istraživanje

Novi magazin 26.02.2016
Kako je rekao za današnje "Novosti", to pitanje trebalo bi da bude tema za narednu vladu, koja bi trebalo da usvoji i novi Zakon o spoljnim poslovima. Takozvana diplomatska obaveštajna služba ukinuta je pre devet godina, a bila bi zadužena da… »

Ombudsman pozvao poslanike da još jednom razmotre ZUP

Novi magazin 26.02.2016
Predlog ovog zakona sadrži niz novih instituta koji idu u pravcu osavremenjavanja i unapređenja zaštite prava građana pred upravom, pri tom ne dirajući u rešenja i institute koji su izdržali višedecenijsku proveru kvaliteta ovog zakona, navedeno… »

Nikolić: Srbe i Jermene povezuje mnogo toga

Novi magazin 26.02.2016
Nikolić se danas sastao sa Kasparom Karampatijanom, predsednikom Evropske federacije Jermena za pravdu i demokratiju i biskupom Datevom Hagopianom, prelatom rumunskih Jermena. „Bio sam veoma ponosan što sam imao priliku da se obratim povodom… »

Uručene Povelje za građansku hrabrost "Dragoljub Stošić"

Novi magazin 26.02.2016
Odluku o dobitnicima nagrade za 2015. godinu jednoglasno je doneo žiri čiji su članovi dr Ratko Božović, dr Danilo Šuković, Predrag Koraksić Koraks i Olgica Batić, koji su poručili da je nagrada otišla u prave ruke. Iako je, kako su rekli na… »

Bačena bomba na srpsku kuću kod Gnjilana, nema povređenih

Novi magazin 26.02.2016
Nikolić je za agenciju Beta ocenio da je reč o terorističkom činu koji je izazvao veliko uznemirenje među Srbima koji žive u tom delu Kosovskog Pomoravlja. "Bomba je eksplodirala u dvorištu kuće koja se nalazi u centru sela. Velika je sreća što… »