Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 26.02.2016

Počeo 44. Fest

Novi magazin 26.02.2016
Prvi film koji je publika gledala je debitanstko dugometražno ostvarenje Nikole Ljuce "Vlažnost". "Počastvovan sam što moj film otvara Fest. Za mene je ovo sve nestvarno", rekao je Ljuca za Tanjug. Program otvaranja vodili su glumci Tamara… »

Sibirski fanovi spremili svog Oskara za Leonarda Dikaprija

Novi magazin 26.02.2016
"Naša nagrada je spremna", rekla je danas Tatjana Jegorova, jedan od organizatora dodele nagrade, prenosi Tas s. Kako je navela, organizatori su poslali pismo fondaciji Leonarda Dikaprija kako bi pronašli način da predaju svog Oskara glumcu i sada… »

Šta nam misteriozne mađarske mumije mogu otkriti o kanceru?

Novi magazin 26.02.2016
Ako njihova teza bude potvrđena, to će dati sasvim drugačiji ugao gledanja na debatu o tome koliko prerađena hrana, neaktivnost i drugi faktori utiču na pojavu te bolesti. Istraživači su započeli studiju nakon što je otkriveno da su neke od… »

Madona prekršila filipinski zakon na koncertu

Novi magazin 26.02.2016
"Ismejala je našu zastavu", izjavio je šef heraldičkog odeljenja Nacionalne istorijske komisije Filipina Teodoro Atienca. Kako je dodao, Madona je prekšila zakon kojim se zabranjuje nošenje zastave Filipina kao odela, jednog njegovog dela ili… »

Kako zaista izgledaju crne rupe? (FOTO)

Novi magazin 26.02.2016
“Postoje jaki dokazi da one postoje, ali ne i direktne slike”, kaže Piter Edmonds, astrofizičar u NASA. Ono što smo imali priliku da vidimo na slikama koje je NASA objavljivala uz izveštaje o novim otkrićima vezanim za crne rupe, obično su samo… »

Zakerberg: Na Fejsbuku nema mestu govoru mržnje

Novi magazin 26.02.2016
Nemačke vlasti, zabrinute zbog rasističkih poruka na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama tokom migrantske krize, tražile su da se govor mržnje spreči. Zakerberg je o tom pitanju u septembru razgovarao s kancelarkom Angelom Merkel, a ove nedelje se… »

Bajden na dodeli Oskara

Novi magazin 26.02.2016
Bajden će na sceni najaviti pevačicu Ledi Gagu koja će otpevati pesmu "Dok se tebi ne desi" (Til It Happens to You) iz filma "The Hunting Ground", koja je u nominovana za Oskara u kategoriji za najbolju pesmu, prenosi Rojters. Bajden je, koji je inače… »

Obožavaoci Dikaprija spremaju proslavu na Trgu Republike

Novi magazin 26.02.2016
Proslave su planirane u Londonu, Dablinu, Barseloni, Madridu, i drugim gradovima, a putem društvenih mreža pozivaju se i njegovi fanovi u Beogradu da se pridruže. Dikaprio je četvrti put nominovan za nagradu Američke filmske akademije, za ulogu u… »

Pas nedeljama ispred stana čeka gazdu koji je ubijen u pucnjavi (VIDEO)

Novi magazin 26.02.2016
Hatem Abuharbid (54) ubijen je tokom pljačke 7. februara u prodavnici u Hjustonu u kojoj je radio. Njegov verni pas i dalje čeka na stepenicama doma da se gazda vrati. "Pas je potpuno izgubljen. Sledio je automobile i kada je video da nijedan od njih… »

Danas počinje 44. Međunarodni filmski festival - Fest

Novi magazin 26.02.2016
Program otvaranja vodiće glumci Tamara Dragičević i Nebojša Milovanović, Aleksandra Kovač i Marko Tolja izvešće duet "Ljubav", a biće uručena i nagrada "Beogradski pobednik". "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti pripao… »