Izvor: Pravda arhiva vesti 26.02.2016

HAOS U PRIŠTINI: Opozicija neće Tačija!

Pravda 26.02.2016
PRIŠTINA – Sednica kosovskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se odluči o izboru predsednika Kosova, prekinuta je nešto posle 14 sati, nakon što je opozicija u sali aktivirala suzavac, javio je izveštač Tanjuga. Suzavcu je predhodila dvočasovna… »

SKANDAL NA DODELI NAGRADA FILIP DAVID: Ograđujem se od prisustva Tomislava Nikolića

Pravda 26.02.2016
Na centralnoj manifestaciji proslave Dana Narodne biblioteke i Nacionalnog dana knjige, David je rekao da on poštuje instituciju predsednika, ali od devedesetih godina nije saglasan sa govorom, politikom i idejama Tomislava Nikolića i oseća… »

ZA SVE KOJI MISLE DA SAM SE UPLAŠIO: Vučić o izborima i američkim bombama

Pravda 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti „koliko se uplašio“. Govoreći o tragičnom događaju iz Libije, Vučić je… »

Peskov: Bombardujemo isključivo teroriste!

Pravda 26.02.2016
MOSKVA – Kremlj je saopštio da ruski avioni bombarduju „terorističke organizacije“ u Siriji, uoči očekivanog stupanja na snagu sporazuma o prekidu neprijateljstava. Osim toga, demantovali su da su vazduhoplovne snage izvele intenzivne napade na… »

CELA VOJSKA KRSTARI EVROPOM: Samo u Nemačkoj nestalo 130.000 migranata!

Pravda 26.02.2016
Oko 13 odsto izbeglica koje se registruju nakon ulaska u Nemačku nikada ne stigne u prihvatne centre u koje ih vlasti pošalju, piše „Zidojče cajtung“ pozivajući se na podatke nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova. Kako navodi nemačko… »

PENTAGON NASTAVLjA: Srpske diplomate nismo ubili mi – već su bili mrtvi!

Pravda 26.02.2016
VAŠINGTON – Američka vojska veruje da u vazdušnom udaru protiv Islamske države u Libiji prošle sedmice nije ubijeno dvoje otetih srpskih diplomata, već sumnja da je strance kidnapovala zasebna kriminalna grupa radi otkupa, koja je ih je ubila, a… »

STEFANOVIĆ PORUČIO PENTAGONU: Obdukcije su jasne!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija… »

LIBIJA HERALD: Ubijen otmičar Srba u Libiji

Pravda 26.02.2016
SABRATA – U borbama u Sabrati, Libija, ubijen je aktivista Islamske države i otmičar srpskih diplomata Abdulah al Dabaši, zvani „Hafter“, objavio je list „Libija herald“. Al Dabaši je ubijen kada su „lokalni aktivisti napali kuću u kojoj… »

PENTAGON: Ispaljujemo balističke rakete zbog Rusije

Pravda 26.02.2016
VAŠINGTON – Vojska SAD ispalila je probnu balističku interkontinentalnu raketu, drugu u proteklih nedelju dana u vreme rastućih tenzija sa zemljama kao što su Rusija i Severna Koreja, javio je Rojters. Raketa „minutmen tri“ ispaljena je nešto… »

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) Ratni vojni invalid se zapalio u centru grada!

Pravda 26.02.2016
Ratni vojni invalid Senad Begić se, posle četiri dana štrajka glađu zbog nerada sudskih institucija, zapalio u centru Cazina u BiH. On se pokrio prekrivačem, polio benzinom i zapalio, iako su građani pokušavali da ga u tome spreče. Stravičan… »