Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 26.02.2016

HAOS U PRIŠTINI: Opozicija neće Tačija!

Pravda 26.02.2016
PRIŠTINA – Sednica kosovskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se odluči o izboru predsednika Kosova, prekinuta je nešto posle 14 sati, nakon što je opozicija u sali aktivirala suzavac, javio je izveštač Tanjuga. Suzavcu je predhodila dvočasovna… »

ZA SVE KOJI MISLE DA SAM SE UPLAŠIO: Vučić o izborima i američkim bombama

Pravda 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti „koliko se uplašio“. Govoreći o tragičnom događaju iz Libije, Vučić je… »

STEFANOVIĆ PORUČIO PENTAGONU: Obdukcije su jasne!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija… »

LIBIJA HERALD: Ubijen otmičar Srba u Libiji

Pravda 26.02.2016
SABRATA – U borbama u Sabrati, Libija, ubijen je aktivista Islamske države i otmičar srpskih diplomata Abdulah al Dabaši, zvani „Hafter“, objavio je list „Libija herald“. Al Dabaši je ubijen kada su „lokalni aktivisti napali kuću u kojoj… »

VOJSKA U PUNOJ PRIPRAVNOSTI – PRVA JE PROZVANA 4. BRIGADA! Srpski specijalci i „gazele“ idu u rešavanje migrantske krize

Pravda 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dao je odobrenje ministru odbrane Nikoli Selakoviću da u slučaju potrebe stavi snage Vojske Srbije u punu pripravnost, kako bi mogle da zaštite građane, državu i imovinu od svih bezbednosnih izazova koji… »

SKOT: Srbija će biti lider regiona

Pravda 26.02.2016
Važno je da Srbija nastavi sa reformama ka dinamičnijem rastu, ali i poboljšanjem poslovne klime, poručio je sinoć ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, ocenivši da nema sumnje da će Srbija biti lider u Jugosistočnoj Evropi. „Važno je da se u tome… »

SA POLA MILIONA DOLARA: Američka ambasada ulazi u predizbornu trku!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – Američka ambasada u Beogradu ulazi u predizbornu trku i to sa pola miliona dolara, tačnije, sa 450 hiljada američkih dolara koji će biti dodeljeni u vidu grantova. Naime, odmah po saopštavanju premijerove odluke o raspisivanju izbora,… »

AMERIČKI POLITIKOLOG OTKRIVA: Vreme je da konačno saznate zašto je SFRJ morala da bude uništena!

Pravda 26.02.2016
Američki politikolog Fil Batler je za napisao kolumnu u kojoj tvrdi da su razaranje i raspad Jugoslavije bili deo šireg plana NATO saveza. Namera je bila da se oslabe geopolitički protivnici zapadnog bloka u regijama Trećeg sveta i da se… »

Dodik: Bosanski model za Siriju je propast (VIDEO)

Pravda 26.02.2016
Ako neko u Siriji bude želeo da primeni bosanski model podele, to će se završiti neuspehom, kao što je i BiH neuspešna zemlja, ocenio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. U ekskluzivnom intervjuu govorio je i o potresima u Evropi… »

Maršićanin: DSS nije protiv saradnje sa NATO alijansom!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – „Saradnja sa NATO toliko se proširila posle Partnerstva za mir da nije preostalo ništa više sem formalnog pristupanja tom savezu“, rekao je gostujući u Novom danu potpredsednik Demokratske stranke Srbije, Dragan Maršićanin.… »