Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 26.02.2016

Otvoren "Sajam venčanja"

RT Kragujevac 26.02.2016
Drugi regionalni Sajam venčanja i ugostiteljstva otvoren je danas na Šumadija sajmu. Svoje ponude na sajmu, koji će trajati do nedelje, predstavilo je 50 izlagača iz Kragujevca i okoline. Sajam venčanja i ugotiteljstva prvi put je organizovan u… »

GV: Korišćenje subvencija za JKP ''Niskogradnja''

RT Kragujevac 26.02.2016
Gradsko veće usvojilo je izmene i dopune odluke o maksimalnom broju zaposlenih, prema kojioj je, u sistemu lokalne samouprave, u 2015. godini, na neodređeno vreme bilo zaposleno 3.382 radnika. Članovi Gradskog veća dali su saglasnost na program… »

Povlašćene parking karte za OSI

RT Kragujevac 26.02.2016
Povlašćene parking karte za osobe sa invaliditetom, koje su izdate za 2015. godinu važe do 31.03.2015.godine. Javno komunalno preduzeće ''Parking servis Kragujevac'' je produžilo rok važenja ovih karti iz razloga što su uslovi za njihovo izdavanje… »

Vučić: Videće da li sam se uplašio izbora

RT Kragujevac 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, u narednih nekoliko dana, doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti "koliko se uplašio". "Da li ću ja doneti odluku o tome zavisi koliko sam se… »

Konkurs za obuku mladih nezaposlenih

RT Kragujevac 26.02.2016
Stručna obuka, praksa u kompanijama i šansa da se najbolji zaposle. To je cilj programa koji je namenjen nezaposlenim mladim ljudima u metalo-prerađivačkoj struci koji je danas predstavljen u Politehničkoj školi. Od danas je otvoren konkurs za… »

Održan četvrti Festival nauke

RT Kragujevac 26.02.2016
U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji održan je Festival nauke. Osim predavanja profesora sa Prirodno matematičkog fakulteta i Fakulteta inženjerskih nauka, učenici svih razreda gimanazije, izvodili su eksperimente iz oblasti prirodnih nauka. Pod motom… »

Narodna biblioteka gradi lepu sliku Srbije

RT Kragujevac 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na Centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Narodne biblioteke i Nacionalnog dana knjige da Narodna biblioteka Srbije neumorno gradi lepu sliku Srbije u svetu ne zaboravljajući stalnu komunikaciju… »

Zakazana sednica Skupštine grada

RT Kragujevac 26.02.2016
Sednica Skupštine grada, na kojoj će se odbornici izjašnjavati o zaduživanju grada za finansiranje deficita tekuće likividnosti, zakazana je za ponedeljak, 29. februar. Reč je o kreditu od 220 miliona dinara koji će biti vraćen do kraja godine… »

Nova Srbija obeležila svoju slavu

RT Kragujevac 26.02.2016
Gradski odbor Nove Srbije u Kragujevcu u krugu mnogobrojnih prijatelja obeležio je krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog. I u trenutku slavlja, kao što to čine sve ozbiljne stranke i Nova Srbija se seriozno priprema za predstojeće izbore. Nova… »

Analiza zdravstvenog stanja stanovništva

RT Kragujevac 26.02.2016
Od čega boluju Kragujevčani, kakav je kvalitet vode i vazduha i kako uticati na poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva, biće predmet analize koju će izraditi Institut za javno zdravlje za poslednjih pet godina. Grad će izdvojiti sredstva za… »