Izvor: RTS arhiva vesti 26.02.2016

Priština u plamenu, Kosovo bira predsednika

RTS 26.02.2016
Kosovski parlament odlučivao je o izboru predsednika. Opozicija ponovo u više navrata bacila suzavac u skupštinskoj sali. Demonstranti bacali Molotovljeve koktele na policiju, koja je odgovorila suzavcem. Poslanici Liste "Srpska" prisustvovali sednici… »

Nikolić: Narodna biblioteka gradi lepu sliku Srbije

RTS 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na Centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja Dana Narodne biblioteke i Nacionalnog dana knjige da Narodna biblioteka Srbije neumorno gradi lepu sliku Srbije u svetu ne zaboravljajući stalnu komunikaciju… »

MMF: Dobri rezultati srpske ekonomije

RTS 26.02.2016
Ekonomski program Srbije je ostvario dobre rezultate, a svi kvantitativni ciljevi izvršenja za kraj decembra su ispunjeni, a većinom i značajno premašeni. Fiskalni deficit, koji je u 2015. godini iznosio 3,7 procenata BDP-a, bio je na najnižem nivou… »

Sahranjeni Jovica Stepić i Slađana Stanković

RTS 26.02.2016
Službenici srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su prošle nedelje poginuli u libijskom gradu Sabrati, sahranjeni su danas. Jovica Stepić je sahranjen na mesnom groblju u selu Makce kod Velikog Gradišta, a ispred MSP-a… »

Poslanici o zakonu o platama u javnom sektoru

RTS 26.02.2016
Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o Predlogu zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru. Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko 500.000 zaposlenih, izjavila ministarka Kori… »

Vučić i Dodik: Srbija i RS čuvaju vojnu neutralnost

RTS 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik saglasni su da Srbija i Republika Srpska treba da očuvaju vojnu neutralnost. Snaga Srbije je ključna za regionalnu stabilnost, rekao je Dodik. Vučić je istakao da će u narednih nekoliko dana… »

"Nastavljamo nemilosrdnu borbu protiv ID i drugih terorista"

RTS 26.02.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da će nastaviti "nemilosrdnu borbu" protiv Islamske države, sirijskog ogranka Al Kaide, Nusra fronta i ostalih "terorista". "Želim da još jednom podvučem da se prekid vatre ne odnosi na Islamsku državu… »

Novi pregovori o Siriji 7. marta?

RTS 26.02.2016
Međunarodni pregovori o rešavanju sirijske krize mogli bi da budu obnovljeni u Ženevi 7. marta, rekao je neimenovani zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Barak Obama poručio Moskvi i Bašaru el Asadu da poštuju dogovor o primirju koji… »

Stefanović: Hrvatska i Slovenija ne primaju više od 500 migranata

RTS 26.02.2016
Srbija je dobila zvanično obaveštenje od hrvatske policije da Slovenija i Hrvatska neće primati više od 500 migranata dnevno, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. "Prethodne večeri dobili smo obaveštenje od hrvatske… »

Muškarac poginuo u nesreći kod Vladičinog Hana

RTS 26.02.2016
Tridestdevetogodišnji muškarac iz okoline Vladičinog Hana izgubio je život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na državnom putu Vranje-Niš, u selu Garinje. U saobraćajnoj nezgodi kod Vladičinog Hana učestvovali su teretno vozilo sa… »