Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Priština u plamenu, Kosovo bira predsednika

RTS 26.02.2016
Kosovski parlament odlučivao je o izboru predsednika. Opozicija ponovo u više navrata bacila suzavac u skupštinskoj sali. Demonstranti bacali Molotovljeve koktele na policiju, koja je odgovorila suzavcem. Poslanici Liste "Srpska" prisustvovali sednici… »

Sahranjeni Jovica Stepić i Slađana Stanković

RTS 26.02.2016
Službenici srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su prošle nedelje poginuli u libijskom gradu Sabrati, sahranjeni su danas. Jovica Stepić je sahranjen na mesnom groblju u selu Makce kod Velikog Gradišta, a ispred MSP-a… »

Poslanici o zakonu o platama u javnom sektoru

RTS 26.02.2016
Poslanici Skupštine Srbije raspravljaju o Predlogu zakona o platama zaposlenih u javnom sektoru. Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko 500.000 zaposlenih, izjavila ministarka Kori… »

Vučić i Dodik: Srbija i RS čuvaju vojnu neutralnost

RTS 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik saglasni su da Srbija i Republika Srpska treba da očuvaju vojnu neutralnost. Snaga Srbije je ključna za regionalnu stabilnost, rekao je Dodik. Vučić je istakao da će u narednih nekoliko dana… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

RTS 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah el Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Nova Srbija u izbornoj koaliciji sa SNS-om

RTS 26.02.2016
Tokom predstojećeg vikenda Nova Srbija potpisaće koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je predsednik NS Velimir Ilić. Velimir Ilić je na obeležavanju stranačke slave… »

Nikolić: Srbe i Jermene povezuje mnogo toga

RTS 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, možda najviše stradanja kroz koja su prošla dva naroda, i istovremeno izrazio očekivanje da jermenski predsednik Serž Sargsjan do kraja godine poseti Beograd… »

Bačena bomba na kuću Srbina u Pasjanu, nema povređenih

RTS 26.02.2016
Nepoznata osoba bacila je bombu na kuću Stevana Jančića u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju, a u tom napadu nije bilo povređenih, izjavio je predsednik opštine Dragan Nikolić. Dragan Nikolić je za agenciju Beta ocenio da je bacanje bombe u… »

Vučić sa Ramiresom: Mudra spoljna politika Srbije

RTS 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija pridaje veliki značaj unapređenju odnosa sa Meksikom, a ambasador te zemlje Hose Evarist Ramon Šilotl Ramires ocenio da Vučić i Vlada Srbije vode mudru spoljnu politiku i da je tokom njegovog mandata… »

Žbogar: EU zabrinuta zbog političke krize na Kosovu

RTS 26.02.2016
Šef kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar pozvao je kosovsku vladu i opoziciju na politički dijalog u interesu građana. Verujemo da je Kosovo dostiglo fazu u kojoj bi trebalo da dokaže da može da se samo nosi sa svojim problemima, istakao je… »