Izvor: RTV arhiva vesti 26.02.2016

Tači izabran za predsednika Kosova

RTV 26.02.2016
PRIŠTINA - Poslanici Skupštine Kosova danas su u trećem krugu glasanja izabrali lidera Demokratske partije Kosova I zamenika premijera, Hašima Tačija za predsednika Kosova. 85. Za izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova glasao je 71 poslanik… »

"Normalno je da sam se ogradio od Nikolića"

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Književnik Filip David koji se danas na dodeli nagrade za najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji ogradio od prisustva predsednika Tomislava Nikolića na svečanosti, kasnije je izjavio je da je njegov postupak potpuno normalna… »

MMF: O ceni struje nakon izbora, iz EPS-a ide 1.000 radnika

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da i dalje očekuje da će u ovoj godini biti otpušteno oko 1.000 ljudi iz EPS, dok će o povećanju cene struje biti reči prilikom naredne posete misije… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Udovički: Zakon o platama uvodi red u javnoj upravi

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko 500.000 zaposlenih, kao i da je cilj zakona da svi… »

Vučić: Srbija i RS obeležiće godišnjicu NDH i Jasenovca

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Srbija i Republika Srpska (RS) zajedno će obeležiti 75. godišnjicu osnivanja Nezavisne države Hrvatske i ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, jer se radi o mestima najvećeg i najtežeg pogroma Srba u istoriji, izjavio je danas… »

Moskva: Ne bombardujemo civile

RTV 26.02.2016
MOSKVA - Zvanični Kremlj odbacio je danas optužbe da ruski avioni bombarduju pozicije na kojima se nalaze civili u istočnom delu Damaska, veče uoči stupanja na snagu očekivanog sporazuma o prekidu vatre u Siriji. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov… »

Nusra front odbacio prekid vatre u Siriji

RTV 26.02.2016
DAMASK, MOSKVA - Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Siriji, Front Al Nusra, odbacio je dogovor o prekidu vatre koji su najavile Rusija i SAD, navodeći da se pravi pregovori vode na bojnom polju. 303. Rusija i SAD su saopštile su da prekid… »

Hrvatska ne prima više od 500 migranata

RTV 26.02.2016
BEOGRAD, ATINA - Srbija je dobila zvanično obaveštenje od hrvatske policije da Slovenija i Hrvatska neće primati više od 500 migranata dnevno, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. 102. "Prethodne večeri dobili smo… »

Poginuo vozač mopeda kod Vladičinog Hana

RTV 26.02.2016
VRANJE - Tridestdevetogodišnji muškarac iz okoline Vladičinog Hana izgubio je život u saobraćajnoj nesreći koja se jutros dogodila na državnom putu Vranje - Niš, u selu Garinje, opština Vladičin Han, saopštila je Policijska uprava Vranja. U… »