Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Tači izabran za predsednika Kosova

RTV 26.02.2016
PRIŠTINA - Poslanici Skupštine Kosova danas su u trećem krugu glasanja izabrali lidera Demokratske partije Kosova I zamenika premijera, Hašima Tačija za predsednika Kosova. 85. Za izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova glasao je 71 poslanik… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Udovički: Zakon o platama uvodi red u javnoj upravi

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko 500.000 zaposlenih, kao i da je cilj zakona da svi… »

Vučić: Srbija i RS obeležiće godišnjicu NDH i Jasenovca

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Srbija i Republika Srpska (RS) zajedno će obeležiti 75. godišnjicu osnivanja Nezavisne države Hrvatske i ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, jer se radi o mestima najvećeg i najtežeg pogroma Srba u istoriji, izjavio je danas… »

Premijer: Autopsija pokazala da su diplomate stradale od detonacije

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje… »

Stefanović: Amerika da potkrepi svoje tvrdnje dokazima

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija… »

Nova Srbija na izbore sa naprednjacima

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je danas predsednik NS Velimir Ilić. "Razgovarali smo o predizbornoj… »

Tabaković: Nećemo pustiti kurs zarad veće inflacije

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je danas da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa, mada je Misija MMF nakon posete Srbiji imala sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli… »

Dačić: Obnavljanje SID pitanje za buduću vladu

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se trenutno ne razmišlja o ponovnom uspostavljanju Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) koja je nekada radila. Kako je rekao za današnje "Novosti", to pitanje trebalo bi da bude… »

DS: Neefikasne i preskupe subvencije za radna mesta

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) kritikovala je danas Vladu Srbije, zbog kako je ocenila, neefikasnih i po državu preskupih subvencija za zapošljavanje. Ministar privrede Vlade u senci DS-a Ivan Stefanović na konferenciji za novinare podsetio je na… »