Izvor: RTV/Zabava arhiva vesti 26.02.2016

Zagrizla redak biser u predjelu

RTV 26.02.2016
VAŠINGTON - Gošća restorana u SAD pronašla je redak ljubičasti biser dok je večerala predjelo od školjki i drugih morskih plodova. Linzi Haz večerala je sa svojim suprugom Krisom u italijanskom restoranu "Montalčino" u Isakuahu, kada je iznenada… »

Bajden na dodeli Oskara

RTV 26.02.2016
HOLIVUD/VAŠINGTON - Američki potpredsednik Džozef Bajden pojaviće se u nedelju, 28. februara, na dodeli Oskara. Bajden će na sceni najaviti pevačicu Ledi Gagu koja će otpevati pesmu "Dok se tebi ne desi" (Till It Happens to You) iz filma "The… »

Obožavaoci Dikaprija se spremaju da proslave

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Obožavaoci američkog glumca Leonarda Dikaprija u više gradova sveta spremaju se da proslave ako bude osvojio Oskara za najbolju mušku ulogu u filmu "Povratnik". Proslave su planirane u Londonu, Dablinu, Barseloni, Madridu, i drugim… »

Počela kobasicijada u Turiji

RTV 26.02.2016
TURIJA - Ovogodišnja, 32. Turijska kobasicijada svečano je danas otvorena u mestu Turija u opštini Srbobran, tridesetak kilometara od Novog Sada. 475. Ta manifestacija je ove godine međunarodna, kažu organizatori. Predsednik Organizacionog odbora… »

Večeras dodela filmskih nagrada - Cezar

RTV 26.02.2016
PARIZ - U Parizu će večeras biti održana 41. ceremonija dodele francuske filmske nagrade Cezar, na kojoj je jedan od favorita francusko-turski film "Mustang", preneli su francuski mediji. "Mustang" rediteljke Demiz Gamze Ergiven, sa osam nominacija… »

Umetnici optuženi zbog divovskih gaća

RTV 26.02.2016
PRAG - Češka policija optužila je umetnike iz alternativne grupe Ztohoven za izgrede, krađu i uništenje tuđe svojine zbog toga što su 19. septembra iznad kancelarije češkog predsednika Miloša Zemana u dvorcu Hradčani u Pragu, sa jarbola skinuli… »