Izvor: SEEbiz arhiva vesti 26.02.2016

Filip David primio nagradu i ogradio se od prisustva Nikolića

SEEbiz 26.02.2016
BEOGRAD - Pisac Filip David primio je nagradu za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji i tom prilikom ogradio se od prisustva predsednika Nikolića na dodeli. Kako kaže, nikada nije podržavao njegovu politiku. "Moram da se ogradim od… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

SEEbiz 26.02.2016
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Stefanović: Hrvatska i Slovenija od danas ne primaju više od 500 migranata dnevno

SEEbiz 26.02.2016
BEOGRAD - Srbija je dobila zvanično obaveštenje od hrvatske policije da Slovenija i Hrvatska neće primati više od 500 migranata dnevno, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. - Prethodne večeri dobili smo obaveštenje od… »

Izvještaj: BBC odgovoran jer nije spriječio Savillea

SEEbiz 26.02.2016
LONDON - BBC je kriv za ozbiljne propuste u slučaju slavnog voditelja te kuće Jimmyja Savilea, koji je počinio mnogobrojna zlostavljanja i silovanja, što je otkriveno poslije njegove smrti, zaključuje se u izvještaju bivše sutkinje Janet Smith… »

Drljo i Krajina ponovno oslobođeni za zločin u Gruborima

SEEbiz 26.02.2016
ZAGREB - Bivši pripadnici policijske antiterorističke jedinice Lučko Frano Drljo i Božo Krajina u petak su i u ponovljenom suđenju zbog nedostatka dokaza nepravomoćno oslobođeni za zločin u Gruborima 1995. Dvojica optuženika od početka su… »

Tabaković: Nećemo pustiti kurs zarad veće inflacije

SEEbiz 26.02.2016
BEOGRAD - Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je danas da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa, mada je Misija MMF nakon posete Srbiji imala sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli… »

Blago podignuta procjena američkog rasta

SEEbiz 26.02.2016
WASHINGTON - Američko gospodarstvo poraslo je u četvrtom prošlogodišnjem tromjesečju jedan posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, objavilo je u petak američko ministarstvo trgovine, blago podignuvši prvotnu procjenu. Prvotno je rast… »

Beogradska berza: Energoprojekt Entel i Montinvest dobitnici dana

SEEbiz 26.02.2016
BEOGRAD - Kraj trgovačke nedelje doneo je Beogradskoj berzi rast indeksa, ali i veoma slab promet. BELEX15 porastao 0,5 odsto, na 589,66 pooena dok je BELEXline podignut 0,6 odsto, na 1.292,56 poena. Ukupno je ostvareno 1,08 miliona evra prometa, mno… »

Obama upozorava Moskvu: Dani ispred nas su ključni

SEEbiz 26.02.2016
WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama naglasio je u četvrtak da su dani koji dolaze ključni kada se radi o Siriji, upozorivši režim Bašara al Asada i njegovog ruskog saveznika da će svijet pozorno pratiti njihovo provođenje primirja… »

Orešković: Hrvatska prva zemlja kojoj prijete korektivne mjere

SEEbiz 26.02.2016
ZAGREB - Europska komisija danas će objaviti izvještaj o napretku Hrvatske i ostalih država u proceduri prekomjernog deficita. U radnom posjetu Zagrebu je potpredsjednik Komisije za euro i socijalni dijalog, Valdis Dombrovskis. Uoči objave izvještaja… »