Izvor: Studio B arhiva vesti 26.02.2016

Poslanici o platama u javnom sektoru

Studio B 26.02.2016
Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru poslanici vladajuće većine ocenili su kao važan, reformski zakon koji će uvesti red u ovoj oblasti, dok su ga poslanici opozicije kritikovali rekavši da će nepravda koja je postojala biti još veća… »

Hrvatska i Slovenija od danas ne primaju više od 500 ljudi

Studio B 26.02.2016
Srbija je dobila zvanično obaveštenje od hrvatske policije da Slovenija i Hrvatska neće primati više od 500 migranata dnevno, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. "Prethodne večeri dobili smo obaveštenje od hrvatske… »

U Idomeniu migranata sve više

Studio B 26.02.2016
Grčke komunalne službe počele su danas da šire i uređuju kamp za prijem novih migranata u Idomeniju na granici sa Makedonijom, zbog sve većeg priliva izbeglica. Prema proceni humanitarnih organizacija u kampu i oko njega na njivama, boravi više od… »

Dostupnija istorija Beograda uz pomoć QR kodova

Studio B 26.02.2016
Savremene tehnologije omogućiće Beograđanima i gostima prestonice da se, do kraja 2017. godine, na brz i jednostavan način informišu o kulturnim dobrima i istoriji grada. Uz podršku grada,Vikimedija Srbije, Zavod za zaštitu spomenika kulture i… »

Gužve u saobraćaju

Studio B 26.02.2016
Na mostu Gazela jutros su se u kratkom razmaku dogodila dva sudara, što je, zajedno sa kišom, prouzrokovalo saobraćajne gužve u okolini tog mosta, rečeno je u MUP-u Srbije. Prvi sudar se dogodio u 7.30, u srednjoj traci, u smeru ka Šidu, kada su se… »

Počinje distribucija 1.300 bebi-paketa

Studio B 26.02.2016
Sve mame koje nisu dobile bebi-pakete mogu da se jave bolnicama gde su se porodile i da ih preuzmu, jer danas počinje distribucija 1.300 bebi-paketa. Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić gostujući u Jutarnjem programu… »

Održana sednica o pretvaranju Starog sajmišta u memorijalni kompleks

Studio B 26.02.2016
Do kraja godine treba da bude završen projekat rekonstrukcije Centralne kule na Starom sajmištu, što bi značilo da bi u 2017. godini moglo da se počne sa radovima, rekao je gradski menadžer Goran Vesić. Na sednici Komisije za utvrđivanje… »

Košarkaši Crvene zvezde pobedili Efes

Studio B 26.02.2016
Košarkaši Crvene zvezde savladali su Efes sa 91:82 u meču 8. kola Top 16 faze Evrolige. Posle sinoćne pobede Panatinaikosa, u duelu sa Fenerbahčeom, uspeh crveno-belih u Vršcu, značio bi i korak više ka plasmanu u četvrtfinale plej-ofa Evrolige… »

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Studio B 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje dobar… »

Tači izabran za predsednika

Studio B 26.02.2016
Prištinski parlament izabarao je večeras lidera DPK Hašima Tačija za predsednika "Kosova". On je izabran u trećem krugu glasanja. U prethodna dva kruga nije dobio potreban broj glasova. Kosovska policija, među kojima su i pripadnici specijalne… »