Izvor: Studio B/Politika arhiva vesti 26.02.2016

Poslanici o platama u javnom sektoru

Studio B 26.02.2016
Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru poslanici vladajuće većine ocenili su kao važan, reformski zakon koji će uvesti red u ovoj oblasti, dok su ga poslanici opozicije kritikovali rekavši da će nepravda koja je postojala biti još veća… »

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Studio B 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje dobar… »

Tači izabran za predsednika

Studio B 26.02.2016
Prištinski parlament izabarao je večeras lidera DPK Hašima Tačija za predsednika "Kosova". On je izabran u trećem krugu glasanja. U prethodna dva kruga nije dobio potreban broj glasova. Kosovska policija, među kojima su i pripadnici specijalne… »

Jovičić:Funkcioneri DS-a zbijaju šale

Studio B 26.02.2016
Potpredsednik SNS-a Aleksandar Jovičić kaže da dok Srbija dobija pohvale MMF-a i napreduje na Duing biznis listi za 32 mesta, funkcioneri DS-a zbijaju šale na račun gradjana i kritikuju SNS za privlačenje investicija i smanjenje nezaposlenosti. "Dok… »

Zajedničko obeležavanje godišnjice osnivanja Jasenovca

Studio B 26.02.2016
Srbija i Republika Srpska (RS) zajedno će obeležiti 75. godišnjicu osnivanja ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, u okviru tzv. Nezavisne države Hrvatske, najavili su danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad… »

SNS kritikuje DS

Studio B 26.02.2016
Srpska napredna stranka poručila je Demokratskoj stranci da "neće uspeti da Srbiju vrati u prošlost i da neće moći da zaustavi potrebu građana da žive normalanim životom." "Razumemo da je, usled nedostatka političkog programa i vizije za… »

Vulin: Međunarodna zajednica da preuzme odgovornost

Studio B 26.02.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je danas međunarodnu zajednicu da preuzme odgovornost i obezbedi potpuni mir, jednakost pred zakonom i zaštitu za sve koji žive na Kosovu i Metohiji. Vulin je rekao da ćemo tako pre moći da razmišljamo o… »

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Studio B 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Jake policijske snage uoči izbora predsednika Kosova

Studio B 26.02.2016
Sednica kosovskog parlamenta, na kojoj se bira predsednik Kosova, počela je sa gotovo sat zakašnjenja, a odmah nakon početka, predsedavajući Kadri Veselji proglasio je petnaestominutnu pauzu. Sednici prisustvuju predstavnici opozicije i Srpske liste… »

Ambasador Meksika: Mudra spoljna politika Srbije

Studio B 26.02.2016
Ambasador Meksika Hose Evarist Ramon Šilotl Ramires ocenio da premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije vode mudru spoljnu politiku i da je tokom njegovog mandata Srbija mnogo napredovala. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija… »