Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 26.02.2016

POSLE SKANDALA NA DODELI NAGRADE Davidov obračun sa Nikolićem

Večernje novosti 26.02.2016
Dan Narodne biblioteke Srbije protekao u znaku skandala. Pisac Filip David se ogradio od prisustva predsednika, uz poštovanje institucije koju on predstavlja: Morao sam to da učinim i očekivao sam čak i žešće reakcije. DAN Narodne biblioteke, njen… »

IZBEGLIČKA KRIZA Granice sve više zatvorene

Večernje novosti 26.02.2016
Balkanske zemlje obavezale se da neće puštati više od 580 izbeglica dnevno. Otvara se nova ilegalna ruta za migrante preko Albanije i Kosmeta. DOGOVOR pet zemalja duž zapadnobalkanske izbegličke rute, koji je potpisala i Srbija, podrazumeva dnevnu… »

TUGA U MAKCU Posle 38 godina provedenih u Libiji vratio se u kovčegu: Braća i ćerka sahranili Jovicu

Večernje novosti 26.02.2016
Na seoskom grolju u Makcu kod Velikog Gradišta sahranjen Jovica Stepić (61), vozač Ambasade Srbije u Libiji. VELIKO GRADIŠTE – Na seoskom grolju u Makcu kod Velikog Gradišta u petak 26. februara je sahranjen Jovica Stepić (61), vozač Ambasade… »

Tatjana Matić: Besplatan i siguran internet za sve škole u Srbiji

Večernje novosti 26.02.2016
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija na otvaranju konferencije "Nove tehnologije u obrazovanju" DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, Tatjana Matić, izjavila je na otvaranju konferencije… »

Molitva u novoj "katakombi"

Večernje novosti 26.02.2016
U Deževi kod Novog Pazara svoju bogomolju izgradili sledbenici raščinjenog vladike Artemija i igumana Nikolaja. Eparhija raško-prizrenska u egzilu u petak obeležila manastirsku slavu. VIŠE od stotinu monaha i vernika, predvođenih raščinjenim… »

POTRESNO Četvoro malih Đokića živi u bedi: Nemamo ništa, čak ni majku!

Večernje novosti 26.02.2016
Tuga i siromaštvo ispunili dom porodice Đokić u selu Grizime kod Kosovske Kamenice. Žive samo od socijalne pomoći. TROGODIŠNjI Mihailo imao je samo dva meseca kada je majka Svetlana napustila njegovog oca Srbu (37), a dečaka, njegovog godinu dana… »

Institut za majku i dete: Sto stranaca krečilo i farbalo za bolesnu decu

Večernje novosti 26.02.2016
Zaposleni u kompaniji "Boston sajentifik" odlučili da pokažu društvenu odgovornost. Ulepšali unutrašnjost i dvorište bolnice. KADA su ljudi odgovorni, mnogo toga može da se uradi. To je u četvrtak na delu u Beogradu pokazalo više od 100 stranaca… »

Slatkiši od bele čokolade

Večernje novosti 26.02.2016
Probajte kolač sa malinama, Brzu krem poslasticu, Prevrnutu tortu, Kokos kocke, Voćne tortice. Prevrnuta torta Za 6 osoba potrebno je: 310 g šećera, 500 g smrznutih malina i borovnica, 250 g brašna, 130 g putera + 10 g za podmazivanje, 3 jajeta, 2… »

POLEMIKE Milomir Kragović: Dinar zamenio rode

Večernje novosti 26.02.2016
Bez obzira na to što smo ekonomski nejaki, ali ta stimulacija od 20.000 dinara hrabri žene da više rađaju, i muškarce dabome, jerbo bez takve pomoći Srbi će postati manjina u sopstvenoj zemlji. TAMAN sam pomislio kako je dobro što je i država… »

POLEMIKE Advokat Čedomir Kokanović: Zamka za zaštićene stanare

Večernje novosti 26.02.2016
Kao rezultat stambenih propisa donetih nakon Drugog svetskog rata, stambeno nezbrinuta lica su useljena u stanove drugih privatnih lica i predratnih fondacija. PREDLOG novog zakona o stanovanju i održavanju zgrada je u proceduri pred Narodnom… »