Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 26.02.2016

TENZIJE U PRIŠTINI Tačijev izbor pokrio suzavac

Večernje novosti 26.02.2016
Haos u skupštini i na ulicama Prištine tokom glasanja za predsednika. Poslanici "Srpske" nisu glasali za kandidate. Posle sedmočasovne drame u parlamentu, ali i na ulicama Prištine, teških optužbi za govornicom, bacanja suzavca, privođenja i… »

Jecaji Slađanine sestre stezali srca tužne povorke

Večernje novosti 26.02.2016
Slađana Stanković, tragično nastradali vezista Ambasada Srbije u Libiji, sahranjena je danas na groblju Zbeg u Beogradu. SUZE, neverica, muk i bezgranična tuga vladala je u petak na groblju Zbeg, gde je na večni počinak ispraćena Slađana… »

Regres i topli obrok od sada mimo zarade

Večernje novosti 25.02.2016
Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru i uputila ga u Skupštinu. Uvodi se princip "jednaka primanja za jednak rad" i utvrđuju načini napredovanja u službi. REGRES i topli obrok ubuduće će se iskazivati u obračunu… »

Srbija i Srpska neće ući u NATO

Večernje novosti 26.02.2016
Premijer Srbije i predsednik RS potvrdili vojnu neutralnost obe zemlje. Vučić: Mi smo za svoju zemlju, poštujemo Rusiju i SAD. SRBIJA i Republika Srpska protiv su učlanjenja u NATO i u bilo koji drugi vojni savez. Ostaćemo vojno neutralni! To je… »

Vučić: Čekam dokaze Pentagona; Stefanović: Srbija će saslušati sve dokaze o pogibiji službenika ambasade u Libiji

Večernje novosti 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučići izjavio je da čeka da Pentegon pruži bilo kakav dokaz da dvoje srpskih državljana u Libiji nije poginulo u američkom bombardovanju. BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučići izjavio je danas da čeka da Pentegon pruži bilo… »

Likvidiran otmičar Srba

Večernje novosti 26.02.2016
Prema nezvaničnim informacijama, libijske vlasti ubile su Abdulaha al Dabašija. Pentagon je ponovio tvrdnje da dvoje naših diplomata nije stradalo od njihovih bombi. VOĐA kriminalne grupe u Sabrati Abdulah al Dabaši, zvani Hafter, koji je oteo dvoje… »

Na izborima kandidat i pevač Hasan Dudić

Večernje novosti 25.02.2016
NA parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, u okviru koalicije "Građani i građanke Srbije", nastupiće i pevač Hasan Dudić. NA parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, u okviru koalicije "Građani i građanke Srbije", nastupiće i… »

Nikolić: Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, možda najviše stradanja

Večernje novosti 26.02.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, ali možda najviše stradanja kroz koja su prošla dva naroda. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da Srbe i Jermene povezuje mnogo toga, ali možda… »

U Pasjanu kod Gnjilana bačena bombu na kuću Srbina, nema povređenih

Večernje novosti 26.02.2016
Nepoznata osoba bacila je u četvrtak oko 20.30 bombu na kuću Stevana Jančića u selu Pasjane u Kosovskom Pomoravlju, a u tom napadu nije bilo povređenih. GNjILANE - Nepoznata osoba bacila je u četvrtak oko 20.30 bombu na kuću Stevana Jančića u… »

Đerlek: Dogovor sa naprednjacima

Večernje novosti 25.02.2016
Predsednik Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek izjavio je u četvrtak da je ta stranka postigla dogovor sa SNS o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima. PREDSEDNIK Sandžačke narodne partije Mirsad Đerlek izjavio je u četvrtak da je ta… »