Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 26.02.2016

Putin: Nastavlja se nemilosrdna borba protiv ID i drugih terorista

Večernje novosti 26.02.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će nastaviti "nemilosrdnu borbu" protiv Islamske države, sirijskog ogranka Al Kaide Fronta el Nusra i ostalih "terorista" MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da će nastaviti… »

Al Nusra front odbacila prekid vatre u Siriji

Večernje novosti 26.02.2016
Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Siriji, Front Al Nusra, odbacio je dogovor o prekidu vatre koji su najavile Rusija i SAD, navodeći da se pravi pregovori vode na bojnom polju. Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Siriji, Front Al… »

U Iranu zatvorena birališta, prvi rezultati za nekoliko dana

Večernje novosti 26.02.2016
Iranci su danas izašli na parlamentarne izbore a prvi zvanični rezultati očekuju se za nekoliko dana. Glasalo se i za Skupštinu stručnjaka, versko telo koje može da bira i smeni vrhovnog verskog lidera. U Iranu su večeras zatvorena birališta za… »

Nemačka ne zna gde se nalazi 130.000 tražilaca azila

Večernje novosti 26.02.2016
Nemačka ne zna gde se nalazi 130.000 tražilaca azila koji su se registrovali prošle godine, saopštili su zvaničnici te zemlje. Nemačka ne zna gde se nalazi 130.000 tražilaca azila koji su se registrovali prošle godine, saopštili su zvaničnici te… »

NATO priznao: Ne možemo da se odbranimo od Rusa

Večernje novosti 26.02.2016
U izveštaju koji su objavili zvaničnici Atlantskog saveza navodi se da evropske članice NATO ne mogu da vode rat protiv Rusije, prenosi “Raša tudej”. U izveštaju koji su objavili zvaničnici Atlantskog saveza navodi se da evropske članice NATO… »

Nepal: Srušio se putnički avion sa 11 putnika

Večernje novosti 26.02.2016
Mali putnitnički avion sa 11 putnika srušio se u planinama na zapadu Nepala,najmanje jedna osoba je poginula. KATAMANDU - Mali putnitnički avion sa 11 putnika srušio se u planinama na zapadu Nepala,najmanje jedna osoba je poginula, saopštili su danas… »

Duma odbila da minutom ćutanja oda poštu Njemcovu

Večernje novosti 26.02.2016
Ruska Državna Duma odbila je danas da minutom ćutanja oda poštu opozicionaru Borisu Njemcovu, ubijenom 27. februara prošle godine. MOSKVA - Ruska Državna Duma odbila je danas da minutom ćutanja oda poštu opozicionaru Borisu Njemcovu, ubijenom 27… »

Ukrajinski vojnik poginuo na istoku zemlje

Večernje novosti 26.02.2016
Jedan ukrajinski vojnik poginuo je u poslednja 24 sata u istočnoj Ukrajini pod kontrolom proruskih pobunjenika, uprkos relativno mirnom primirju, saopštile su danas ukrajinske vlasti. Jedan ukrajinski vojnik poginuo je u poslednja 24 sata u istočnoj… »

MONSTRUOZNO Islamska država ima nov način kažnjavanja žena: Otkidaju im živo meso parče po parče

Večernje novosti 26.02.2016
Stanovnici Mosula ga zovu "ujedač" i "grickalica" - to je metalni instrument koji su džihadisti nedavno uveli da bi kaznili žene koje se, po njihovom mišljenju, nisu dovoljno pokrile u javnosti. MOSUL - Stanovnici Mosula ga zovu "ujedač" i… »

Turska ne namerava da izvodi kopnenu operaciju u Siriji na sopstvenu inicijativu; Moskva: Ne bombardujemo civile

Večernje novosti 26.02.2016
Nema govora o tome da se pripremamo za kopnenu operaciju. Želimo da radimo zajedno sa članovima međunarodne koalicije - izjavio predstavnik za medije predsednika Turske Ibrahim Kalin. ANKARA - Turska ne namerava da izvodi kopnenu operaciju u Siriji na… »