Kultura arhiva vesti 26.02.2016

Svečano otvoren 44. Fest

Politika 26.02.2016
Neka velika dvorana „Sava centra” bude od večeras vaša udobna dnevna soba u kojoj ćete se prepustiti pričama sa filmskog platna – poručila je poklonicima sedme umetnosti glumica Tamara Dragičević. Ona je sa kolegom Nebojšom Milovanovićem… »

Art parlament: Umetnost kao podrška poslovanju

B92 26.02.2016
Svečana sednica Art Parlamenta održaće se 3. marta u izložbenoj sali Hotela Crowne Plaza u Beogradu. Na sednici Art parlamenta tokom izložbe poslovne Artoteke, pričaće se o novitetima i modelima primene umetnosti u biznisu, kao i razvoju… »

(R)Evolucija simfonije u Filharmoniji

Press 26.02.2016
Na trećem koncertu iz ciklusa "Za početnike" Beogradske filharmonije, večeras u Kolarčevoj zadužbini, dirigent Vladimir Kulenović predvodiće orkestar u tumačenju početničkih simfonijskih ostvarenja tri velika majstora ovog žanra. Foto:Tanjug… »

Primopredaja u Kinoteci ODE RALE, stigao Jugoslav

Blic 25.02.2016
Juče u podne medijima su se obratili stari direktor Jugoslvenske kinoteke Radoslav Rale Zelenović i novi Jugoslav Pantelić. Bila je to svojevrsna primopredaja dužnosti u prisustvu medija, a ono što je Zelenović ostavio, kako je rekao, u amanet… »

Sreća se igra

Danas 25.02.2016
Beogradski festival igre od 19. marta do 10. aprila u Beogradu i Novom Sadu. Beograd - Beogradski festival igre biće održan od 19. marta do 10. aprila, kada će 15 kompanija iz 13 zemalja izvesti svoje predstave u Beogradu i Novom Sadu, najavljeno je na… »

Filmovi više zarade kada polovina glumaca nisu belci

RTV 26.02.2016
LOS ANĐELES - Zarada od filmova mnogo je veća kada polovina uloga nije dodeljena belcima, navedeno je u godišnjem izveštaju Centra za afroameričke studije Univerziteta UCLA, koji je objavljen danas. Centar navodi da su poslednjih godina filmovi… »

Viktorija Abril umalo da padne na otvaranju Festa! (FOTO)

Alo 26.02.2016
Španska glumica, muza reditelja Pedra Almodovara, Viktorija Abril otvorila je večeras u Sava centru zvanično 44. Međunarodni filmski festival - Fest, nakon čega je usledila projekcija debitantskog dugometražnog filma Nikole Ljuce "Vlažnost"… »

"Ljubavlju prema muzici da inficiram sve"

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Vladimir Kulenović, koji godinama gradi uspešnu karijeru u Americi i širom sveta, nedavno je proglašen počasnim građaninom Čikaga i treći put dobio grant Solti fondacije, jedno od najznačajnijih priznanja koja se u SAD dodeljuju mladim… »

Viktorija Abril otvorila 44. Fest

Akter 26.02.2016
Poznata španska glumica Viktorija Abril otvorila je večeras u Centru "Sava" 44. međunarodni filmski festival Fest. Prvi film koji je publika gledala je debitanstko dugometražno ostvarenje Nikole Ljuce "Vlažnost". "Počastvovan sam što moj film… »

Legendarni gitarista Al Di Meola otvara “Nišvil”

Južne vesti 26.02.2016
Niš Prve večeri ovogodišnjeg niškog džez festivala “Nišvil” 11. avgusta nastupiće Al Di Meola - jedan od najpoznatijih gitarista današnjice i pionira džez-roka, kao i fuzije džeza i zvuka Španije i Latinske Amerike. Ova američki gitarista… »