Kultura arhiva vesti 26.02.2016

Počeo 44. FEST

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Projekcijom filma "Vlažnost" Nikole Ljuce u petak uveče u velikoj dvorani Sava centra počeo je 44. Fest, na kojem će tokom 10 dana, uz slogan "Briše granice", biti prikazano 110 filmova, a u glavnom takmičarskom programu 15 ostvarenja iz… »

Art parlament: Umetnost kao podrška poslovanju

Press 26.02.2016
Svečana sednica Art Parlamenta održaće se 3. marta u izložbenoj sali Hotela Crowne Plaza u Beogradu. Foto:B92.net Na sednici Art parlamenta tokom izložbe poslovne Artoteke, pričaće se o novitetima i modelima primene umetnosti u biznisu, kao i… »

Prvi simfonijski koraci Hajdna, Betovena i Malera

B92 26.02.2016
Na trećem koncertu iz ciklusa "Za početnike" Beogradske filharmonije večeras u Kolarčevoj zadužbini dirigent Vladimir Kulenović predvodiće orkestar u tumačenju početničkih simfonijskih ostvarenja tri velika majstora ovog žanra. Publika će… »

Primopredaja u Kinoteci ODE RALE, stigao Jugoslav

Blic 25.02.2016
Juče u podne medijima su se obratili stari direktor Jugoslvenske kinoteke Radoslav Rale Zelenović i novi Jugoslav Pantelić. Bila je to svojevrsna primopredaja dužnosti u prisustvu medija, a ono što je Zelenović ostavio, kako je rekao, u amanet… »

Beogradski festival igre od 19. marta do 10. aprila

Press 26.02.2016
Pod sloganom “Sreća se igra”, trinaesti Beogradski festival igre, predstaviće publici od 19. marta do 10. aprila atraktivan izbor naslova sa svetske plesne scene, najavljeno je na konferenciji za novinare. Foto:Tanjug Ukupno 15 kompanija iz 13… »

Filmovi više zarade kada polovina glumaca nisu belci

RTV 26.02.2016
LOS ANĐELES - Zarada od filmova mnogo je veća kada polovina uloga nije dodeljena belcima, navedeno je u godišnjem izveštaju Centra za afroameričke studije Univerziteta UCLA, koji je objavljen danas. Centar navodi da su poslednjih godina filmovi… »

Viktorija Abril umalo da padne na otvaranju Festa! (FOTO)

Alo 26.02.2016
Španska glumica, muza reditelja Pedra Almodovara, Viktorija Abril otvorila je večeras u Sava centru zvanično 44. Međunarodni filmski festival - Fest, nakon čega je usledila projekcija debitantskog dugometražnog filma Nikole Ljuce "Vlažnost"… »

"Ljubavlju prema muzici da inficiram sve"

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Vladimir Kulenović, koji godinama gradi uspešnu karijeru u Americi i širom sveta, nedavno je proglašen počasnim građaninom Čikaga i treći put dobio grant Solti fondacije, jedno od najznačajnijih priznanja koja se u SAD dodeljuju mladim… »

Viktorija Abril otvorila 44. Fest

Akter 26.02.2016
Poznata španska glumica Viktorija Abril otvorila je večeras u Centru "Sava" 44. međunarodni filmski festival Fest. Prvi film koji je publika gledala je debitanstko dugometražno ostvarenje Nikole Ljuce "Vlažnost". "Počastvovan sam što moj film… »

Legendarni gitarista Al Di Meola otvara “Nišvil”

Južne vesti 26.02.2016
Niš Prve večeri ovogodišnjeg niškog džez festivala “Nišvil” 11. avgusta nastupiće Al Di Meola - jedan od najpoznatijih gitarista današnjice i pionira džez-roka, kao i fuzije džeza i zvuka Španije i Latinske Amerike. Ova američki gitarista… »