Politika arhiva vesti 26.02.2016

HAOS U PRIŠTINI: Opozicija neće Tačija!

Pravda 26.02.2016
PRIŠTINA – Sednica kosovskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se odluči o izboru predsednika Kosova, prekinuta je nešto posle 14 sati, nakon što je opozicija u sali aktivirala suzavac, javio je izveštač Tanjuga. Suzavcu je predhodila dvočasovna… »

Mediji: Ubijen osumnjičeni za otmicu diplomata iz Srbije

Al Jazeera 26.02.2016
Ubijen je Abdullah al-Dabbashi, osumnjičen za otmicu dvoje diplomata iz Srbije u Libiji, pišu libijski mediji. Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, u gradu Sabratha ubijen Abdullah al-Dabbashi… »

Poslanici o platama

Akter 26.02.2016
Predlog zakona o sistemu plata u javnom sektoru poslanici vladajuće većine ocenili su kao važan, reformski zakon koji će uvesti red u ovoj oblasti, dok su ga poslanici opozicije kritikovali rekavši da će nepravda koja je postojala biti još veća… »

ZA SVE KOJI MISLE DA SAM SE UPLAŠIO: Vučić o izborima i američkim bombama

Pravda 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti „koliko se uplašio“. Govoreći o tragičnom događaju iz Libije, Vučić je… »

"Ako Vašington ima dokaze, neka ih pokaže"

B92 26.02.2016
Beograd -- Rezultati obdukcije tela srpskih diplomata stradalih u Libiji koja je rađena u Srbiji poklapaju se sa rezultatima obdukcije iz Libije. To je na konferenciji za medije rekao premijer Srbije Aleksandar Vučić. “Obdukcija rađena ovde se… »

Stefanović: Amerika da potkrepi svoje tvrdnje dokazima

Politika 26.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija spremna da… »

Ubijen otmičar srpskih diplomata

Blic 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Nova Srbija u izbornoj koaliciji sa SNS-om

RTS 26.02.2016
Tokom predstojećeg vikenda Nova Srbija potpisaće koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je predsednik NS Velimir Ilić. Velimir Ilić je na obeležavanju stranačke slave… »

ONO KAD NE MOŽEŠ DA IZBABEREŠ NAJBOLJU FOTKU: Pogledajte foto-sešn predsednice opštine Surdulica

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, izgleda da nije mogla da se opredeli na kojoj fotografiji je najlepše ispala, pa je tako uz svoju biografiju na zvaničnom sajtu opštine objavila čak šest slika. Na zvaničnom sajtu… »

MMF sugeriše, ali Tabakovićeva ne da dinar

B92 26.02.2016
Beograd -- Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa. Mada, Misija MMF nakon posete Srbiji imala je sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli veću… »