Politika arhiva vesti 26.02.2016

Tači izabran za predsednika Kosova

RTV 26.02.2016
PRIŠTINA - Poslanici Skupštine Kosova danas su u trećem krugu glasanja izabrali lidera Demokratske partije Kosova I zamenika premijera, Hašima Tačija za predsednika Kosova. 85. Za izbor Hašima Tačija za predsednika Kosova glasao je 71 poslanik… »

Jecaji Slađanine sestre stezali srca tužne povorke

Večernje novosti 26.02.2016
Slađana Stanković, tragično nastradali vezista Ambasada Srbije u Libiji, sahranjena je danas na groblju Zbeg u Beogradu. SUZE, neverica, muk i bezgranična tuga vladala je u petak na groblju Zbeg, gde je na večni počinak ispraćena Slađana… »

Udovički: Zakon o platama uvodi red u javnoj upravi

Blic 26.02.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko 500.000 zaposlenih, kao i da je cilj zakona da svi primaju… »

ZA SVE KOJI MISLE DA SAM SE UPLAŠIO: Vučić o izborima i američkim bombama

Pravda 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u narednih nekoliko dana doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora, pa će njegovi politički protivnici videti „koliko se uplašio“. Govoreći o tragičnom događaju iz Libije, Vučić je… »

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Politika 26.02.2016
Po nama Jovicu Stepića i Slađanu Stanković su ubili američki bombarderi i lovci, ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze”, rekao je Vučić. Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa… »

Amerika da potkrepi svoje tvrdnje dokazima

Akter 26.02.2016
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija spremna da… »

Ubijen Al Dabaši, otmičar srpskih diplomata?

Dnevnik 26.02.2016
U borbama u Sabrati, Libija, ubijen je aktivista Islamske države i otmičar srpskih diplomata Abdulah al Dabaši, zvani "Hafter", objavio je list "Libija herald". Al Dabaši je ubijen kada su "lokalni aktivisti napali kuću u kojoj je odseo", navodi… »

Ilić: Nova Srbija na izbore ide sa naprednjacima

B92 26.02.2016
Beograd -- Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima sa SNS, najavio je predsednik NS Velimir Ilić. "Razgovarali smo o predizbornoj koaliciji i tokom vikenda ćemo potpisati koalicioni… »

Sliku Svoju Ljubim: Foto-sešn predsednice opštine Surdulica

Blic 26.02.2016
Predsednica opštine Surdulica očigledno nije mogla da se opredeli na kojoj fotografiji je najlepše ispala, pa je tako uz svoju biografiju na zvaničnom sajtu opštine postavila čak šest slika. U cvetnoj haljini, u svom kabinetu, možemo da je vidimo… »

Tabaković: Nećemo pustiti kurs zarad veće inflacije

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je danas da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa, mada je Misija MMF nakon posete Srbiji imala sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli… »