Politika arhiva vesti 26.02.2016

Tači predsednik Kosova, izglasan tek u trećem krugu

Dnevnik 26.02.2016
Poslanici u Skupštini Kosova izabrali su večeras Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova (DPK) za predsednika Kosova, u trećem krugu glasanja. Za Tačija su glasali i poslanici Srpske liste, kojima je novi predsednik u svom prvom obraćanju… »

Sahranjeni Jovica Stepić i Slađana Stanković

Mondo 26.02.2016
Radnici srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su prošle nedelje poginuli u libijskom gradu Sabrati, sahranjeni su danas. Foto: TANJUG/ SRDJAN ILIC Slađana Stanković sahranjena je na groblju Zbeg u Borči, a sahrani je… »

Uz ZUP će država biti servis građana i privrede

Akter 26.02.2016
Predlog zakona o upravnom postupku unosi niz novina koje će olakšati građanima da dođu do dokumenata i omogućiti da država bude servis građana, rekla je u parlamentu ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Ona je… »

Vučić i Dodik: Očuvaćemo vojnu neutralnost

B92 26.02.2016
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik saglasili su se da Srbija i Republika Srpska treba da očuvaju vojnu neutralnost. Oni su se dogovorili i da će Srbija i Republika Srpska zajedno obeležiti 75. godišnjicu osnivanja… »

U Više javno tužilaštvo još nije stigao izveštaj sa obdukcije poginulih diplomata

Blic 26.02.2016
U Više javno tužilaštvo još nije stigao izveštaj sa obdukcije tela dvoje poginulih službenika ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića, rečeno je danas agenciji Beta u tom tužilaštvu. Kako je rečeno, moguće je da stigne… »

STEFANOVIĆ PORUČIO PENTAGONU: Obdukcije su jasne!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija… »

Ubijen otmičar srpskih diplomata

Blic 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Nova Srbija ide na izbore sa naprednjacima

Blic 26.02.2016
Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastuputu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je danas predsednik NS Velimir Ilić. - Razgovarali smo o predizbornoj koaliciji i… »

ONO KAD NE MOŽEŠ DA IZBABEREŠ NAJBOLJU FOTKU: Pogledajte foto-sešn predsednice opštine Surdulica

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, izgleda da nije mogla da se opredeli na kojoj fotografiji je najlepše ispala, pa je tako uz svoju biografiju na zvaničnom sajtu opštine objavila čak šest slika. Na zvaničnom sajtu… »

Tabaković: Nećemo pustiti kurs zarad veće inflacije

SEEbiz 26.02.2016
BEOGRAD - Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je danas da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa, mada je Misija MMF nakon posete Srbiji imala sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli… »