Politika arhiva vesti 26.02.2016

Srpska lista obezbedila kvorum za izbor Tačija

Mondo 26.02.2016
Komandant terorističke OVK Hašim Tači, zvani Zmija, u Srbiji osuđen na dugogodišnju robiju, izabran je za predsednika Kosova. Tači se zahvalio Srpskoj listi jer je glasala za njega. Predsednik te liste, međutim, tvrdi da to nije tačno. Foto… »

Sahranjeni Jovica Stepić i Slađana Stanković

RTS 26.02.2016
Službenici srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić, koji su prošle nedelje poginuli u libijskom gradu Sabrati, sahranjeni su danas. Jovica Stepić je sahranjen na mesnom groblju u selu Makce kod Velikog Gradišta, a ispred MSP-a… »

Država obećava pravdu za pola miliona zaposlenih

Dnevnik 26.02.2016
– Trenutno stanje u sistemu plata u javnom sektoru je neodrživo – ocenila je u parlamentu Srbije ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički. Reč je, kako je upozorila, o preglomaznom sistemu. s 2.200 radnih mesta, 70… »

Vučić i Dodik: Očuvaćemo vojnu neutralnost

B92 26.02.2016
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik saglasili su se da Srbija i Republika Srpska treba da očuvaju vojnu neutralnost. Oni su se dogovorili i da će Srbija i Republika Srpska zajedno obeležiti 75. godišnjicu osnivanja… »

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Politika 26.02.2016
Po nama Jovicu Stepića i Slađanu Stanković su ubili američki bombarderi i lovci, ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze”, rekao je Vučić. Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa… »

Stefanović: Spremni na saradnju sa SAD oko Libije

B92 26.02.2016
Beograd -- Srbija je spremna na saradnju sa SAD kako bi bila otkrivena istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji, kaže ministar Nebojša Stefanović. Stefanović kaže da je Srbija spremna da sasluša Ameriku ako ima neki dokaz i ako… »

Ubijen otmičar srpskih diplomata!

Mondo 26.02.2016
Ministar Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Foto: AP Photo/Mohamed Ben Khalifa… »

Nova Srbija na izbore sa naprednjacima

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je danas predsednik NS Velimir Ilić. "Razgovarali smo o predizbornoj… »

Sliku Svoju Ljubim: Foto-sešn predsednice opštine Surdulica

Blic 26.02.2016
Predsednica opštine Surdulica očigledno nije mogla da se opredeli na kojoj fotografiji je najlepše ispala, pa je tako uz svoju biografiju na zvaničnom sajtu opštine postavila čak šest slika. U cvetnoj haljini, u svom kabinetu, možemo da je vidimo… »

Tabaković: Nećemo pustiti kurs zarad veće inflacije

Dnevnik 26.02.2016
Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je danas da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa, mada je Misija MMF nakon posete Srbiji imala sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli veću… »