Politika arhiva vesti 26.02.2016

HAOS U PRIŠTINI: Opozicija neće Tačija!

Pravda 26.02.2016
PRIŠTINA – Sednica kosovskog parlamenta, na kojoj bi trebalo da se odluči o izboru predsednika Kosova, prekinuta je nešto posle 14 sati, nakon što je opozicija u sali aktivirala suzavac, javio je izveštač Tanjuga. Suzavcu je predhodila dvočasovna… »

Mediji: Ubijen osumnjičeni za otmicu diplomata iz Srbije

Al Jazeera 26.02.2016
Ubijen je Abdullah al-Dabbashi, osumnjičen za otmicu dvoje diplomata iz Srbije u Libiji, pišu libijski mediji. Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, u gradu Sabratha ubijen Abdullah al-Dabbashi… »

Udovički: Zakon o platama uvodi red u javnoj upravi

Blic 26.02.2016
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da Predlog zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru uvodi red u javnoj upravi i uređuje plate za oko 500.000 zaposlenih, kao i da je cilj zakona da svi primaju… »

Vučić i Dodik: Očuvaćemo vojnu neutralnost

B92 26.02.2016
Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik saglasili su se da Srbija i Republika Srpska treba da očuvaju vojnu neutralnost. Oni su se dogovorili i da će Srbija i Republika Srpska zajedno obeležiti 75. godišnjicu osnivanja… »

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Politika 26.02.2016
Po nama Jovicu Stepića i Slađanu Stanković su ubili američki bombarderi i lovci, ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze”, rekao je Vučić. Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa… »

STEFANOVIĆ PORUČIO PENTAGONU: Obdukcije su jasne!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija spremna na saradnju sa Amerikom kako bi se otkrila potpuna istina u vezi sa pogibijom dvoje srpskih državljana u Libiji. Stefanović kaže da je Srbija… »

Ubijen otmičar srpskih diplomata

Blic 26.02.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine. Prema… »

Nova Srbija na izbore sa naprednjacima

RTV 26.02.2016
BEOGRAD - Nova Srbija potpisaće tokom predstojećeg vikenda koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na vanrednim parlamentarnim izborima sa Srpskom naprednom strankom, najavio je danas predsednik NS Velimir Ilić. "Razgovarali smo o predizbornoj… »

ONO KAD NE MOŽEŠ DA IZBABEREŠ NAJBOLJU FOTKU: Pogledajte foto-sešn predsednice opštine Surdulica

Kurir 26.02.2016
BEOGRAD - Predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, izgleda da nije mogla da se opredeli na kojoj fotografiji je najlepše ispala, pa je tako uz svoju biografiju na zvaničnom sajtu opštine objavila čak šest slika. Na zvaničnom sajtu… »

MMF sugeriše, ali Tabakovićeva ne da dinar

B92 26.02.2016
Beograd -- Guverner NBS Jorgovanka Tabaković objasnila je da centralna banka neće gurati inflaciju u ciljani okvir tako što će dozvoliti veće oscilacije kursa. Mada, Misija MMF nakon posete Srbiji imala je sugestiju da bi NBS trebalo da dozvoli veću… »