Politika arhiva vesti 26.02.2016

Polemika DS i SNS o medijima

RTS 26.02.2016
Demokratska stranka ocenila je da "samo jedan pogled na medije koji su pod kontrolom Srpske napredne stranke ukazuje na to kako naprednjaci planiraju da vode izbornu kampanju". Naprednjaci odgovaraju da DS vodi ogoljenu politiku mržnje. U saopštenju DS… »

Renci i Junker zakopali ratne sekire

Akter 26.02.2016
Italijanski premijer Mateo Renci i predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker održali su danas sastanak oči u oči u palati Kiđi, nakon nedelja narušenih odnosa i prozivki na liniji Rim-Brisel. "Korijere dela sera" piše da je, ako je cilj… »

SA POLA MILIONA DOLARA: Američka ambasada ulazi u predizbornu trku!

Pravda 26.02.2016
BEOGRAD – Američka ambasada u Beogradu ulazi u predizbornu trku i to sa pola miliona dolara, tačnije, sa 450 hiljada američkih dolara koji će biti dodeljeni u vidu grantova. Naime, odmah po saopštavanju premijerove odluke o raspisivanju izbora,… »

AMERIČKI POLITIKOLOG OTKRIVA: Vreme je da konačno saznate zašto je SFRJ morala da bude uništena!

Pravda 26.02.2016
Američki politikolog Fil Batler je za napisao kolumnu u kojoj tvrdi da su razaranje i raspad Jugoslavije bili deo šireg plana NATO saveza. Namera je bila da se oslabe geopolitički protivnici zapadnog bloka u regijama Trećeg sveta i da se… »

Dodik: Bosanski model za Siriju je propast (VIDEO)

Pravda 26.02.2016
Ako neko u Siriji bude želeo da primeni bosanski model podele, to će se završiti neuspehom, kao što je i BiH neuspešna zemlja, ocenio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. U ekskluzivnom intervjuu govorio je i o potresima u Evropi… »

Frans pres o novom predsedniku Kosova: "ZMIJA" zamenio uniformu odelom političara

Blic 26.02.2016
Hašim Tači, novoizabrani kosovski predsednik, bivši je pobunjenik poznat pod nadimkom "Zmija", koji je zamenio borbenu uniformu odelom političara i sada sanja o tome da Kosovo uvede u EU, navodi agencija Frans pres u tekstu povodom Tačijevog izbora… »

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

Studio B 26.02.2016
Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će se sutra ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, jer je za Srbiju od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, kao što je važno da se ne dovede u pitanje dobar… »

Tači izabran za predsednika

Studio B 26.02.2016
Prištinski parlament izabarao je večeras lidera DPK Hašima Tačija za predsednika "Kosova". On je izabran u trećem krugu glasanja. U prethodna dva kruga nije dobio potreban broj glasova. Kosovska policija, među kojima su i pripadnici specijalne… »

Simić: Poslanici Srpske liste nisu podržali Tačija

RTS 26.02.2016
Predsednik Srpska liste Slavko Simić navodi da su poslanici Srpske liste bili prisutni tokom sva tri kruga glasanja u kosovskom parlamentu, ali nisu dali podršku nijednom od dvojice kandidata za predsednika. Slavko Simić je u izjavi za Tanjug istakao… »

Kritika opozicije jer predloženi zakon ne obuhvata javna preduzeća

Novi magazin 26.02.2016
Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić ocenio je da predloženi zakon neće rešiti problem plata u državnom javnom sektoru, jer su iz sistema plata izostavljena javna preduzeća, NBS i javni medijski servisi i da se njime… »