Politika arhiva vesti 26.02.2016

Sanda odustala od Koštunice, bira Pajtića

Dnevnik 26.02.2016
– Izvornu politiku DSS-a i Vojislava Koštunice za Vojvodinu Sanda Rašković Ivić je zamenila onom koju vodi lider DS-a Bojan Pajtić i zato je došlo do našeg raskola, a sada i moguće koalicije između. Sande Rašković Ivić i Pajtića – izjavio… »

Jovičić:Funkcioneri DS-a zbijaju šale

Studio B 26.02.2016
Potpredsednik SNS-a Aleksandar Jovičić kaže da dok Srbija dobija pohvale MMF-a i napreduje na Duing biznis listi za 32 mesta, funkcioneri DS-a zbijaju šale na račun gradjana i kritikuju SNS za privlačenje investicija i smanjenje nezaposlenosti. "Dok… »

Francuska vlada odlikovala direktora Gimnazije u Pirotu Bratislava Krstića

Novi magazin 26.02.2016
Krajem marta, nagradu će direktoru uručiti ambasadorka francuske u Srbiji Kristin Moro. Krstić je agenciji Beta rekao da ga je ambasadorka Moro obavestila da ga je francuski premijer Manuel Vals u januaru odlikovao priznanjem Vitez reda akademskih… »

PR: U sukobu sa policijom povređeno 12 osoba

B92 26.02.2016
Priština -- Direktor urgentnog centra KBC Kosova Basri Ljenjani izjavio je da je tokom protesta opozicije i sukoba sa policijom u Prištini povređeno 12 osoba. Od toga je povređeno 11 pripadnika policije Kosova. Ljenjani je na konferenciji za novinare… »

Vučić: Videćete uskoro da li se plašim izbora

Alo 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija još čeka dokaze od SAD o pogibiji srpskih diplomata u Libiji. On je rekao da se obdukcija sa VMA poklopila sa nalazima iz Libije i da su Slađana i Jovica nedvosmisleno stradali od detonacije… »

MUP će snimati skupove taksista u Beogradu

Novi magazin 26.02.2016
Javni skup, u organizaciji taksi preduzetnika, biće održan u Beogradu, 29. februara, ispred zgrade Vlade. Drugi javni skup, takođe, u organizaciji taksi preduzetnika, biće održan 1. marta, ispred zgrade Vlade Srbije. U skladu sa članom 52. Zakona o… »

SDP: ’’Saosećanje sa porodicama otetih’’ Istaknut

RTV Novi Pazar 26.02.2016
Prošlo je punih 23. godine od stravičnog zločina u Štrpcima, dana kada su oteti i ubijeni 18 Bošnjaka i jedan Hrvat od strane paravojnih jedinica Milana Lukića. Bol i tugu ove tragedije treba da podelimo pre svih sa porodicama nastradalih, zverski… »

Zajedničko obeležavanje godišnjice osnivanja Jasenovca

Studio B 26.02.2016
Srbija i Republika Srpska (RS) zajedno će obeležiti 75. godišnjicu osnivanja ustaškog logora Jasenovac u Drugom svetskom ratu, u okviru tzv. Nezavisne države Hrvatske, najavili su danas premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad… »

Slučaj Štrpci dovesti do kraja Istaknut

RTV Novi Pazar 26.02.2016
Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopranost polova Skupštine Srbije Meho Omerović izjavio je danas da Srbija i svi njeni organi moraju da dovedu do kraja "slučaj Štrpci". On je povodom 23. godišnjice otmice i ubistva 19 osoba… »

Uprava Prištine: Dozvola za šatore opozicije

B92 26.02.2016
Priština -- Gradska uprava Prištine je izdala saopštenje u kom dozvoljava da šatori pristalica opozicije ostanu na gradskim trgovima do 8. marta. U saopštenju se navodi da je dozvola da se postave šatori važeća od 23. marta do 8. marta i da je… »