Regioni arhiva vesti 26.02.2016

Otvoren "Sajam venčanja"

RT Kragujevac 26.02.2016
Drugi regionalni Sajam venčanja i ugostiteljstva otvoren je danas na Šumadija sajmu. Svoje ponude na sajmu, koji će trajati do nedelje, predstavilo je 50 izlagača iz Kragujevca i okoline. Sajam venčanja i ugotiteljstva prvi put je organizovan u… »

Gradsko veće donelo nekoliko važnih odluka

Ritam grada Kg 26.02.2016
Gradsko veće utvrdilo je Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2015. godinu u ukupnom broju 3382 radnika i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje… »

Jezivo: Radniku u niškoj Kovačnici MING potpuno smrskana šaka

Blic 26.02.2016
Aleksandar Bogosavljević (29) iz Aleksinca, radnik MING kovačnice, teško je povređen kada mu je vazdušni čekić u potpunosti smrskao desnu šaku. Nezgoda se desila u sredu oko dva časa iza ponoći u pogonu na Bulevaru 12. februar u Nišu, samo… »

Hoću, Majko, Hoću U Gradsku Čistoću: Komunalno preduzeće angažovalo Boru Čorbu da podrži akciju o reciklaži

Blic 26.02.2016
Poznati roker Bora Đorđević i njegova grupa “Riblja čorba” snimili su pesmu “Glasaj za reciklažu“ koja je posvećena recikliranju otpada. Beogradski rokeri su pesmu napravili da bi ukazali na značaj reciklaže u zaštiti životne sredine, u… »

Povlašćene parking karte za OSI

RT Kragujevac 26.02.2016
Povlašćene parking karte za osobe sa invaliditetom, koje su izdate za 2015. godinu važe do 31.03.2015.godine. Javno komunalno preduzeće ''Parking servis Kragujevac'' je produžilo rok važenja ovih karti iz razloga što su uslovi za njihovo izdavanje… »

Kragujevac: Osnovano Društvo ekonomista

iKragujevac 26.02.2016
Na osnivačkoj sednici skupštine Društva ekonomista Kragujevca, održanoj na Ekonomskom fakultetu, izabrano je tridesetočlano predsedništvo. Predsednik Društva ekonomista je prof. dr Petar Veselinović, predsednik skupštine Društva prof. dr… »

Jedna godišnjica, zasebni skupovi

Radio sto plus 26.02.2016
U Prijepolju će sutra, povodom 23 godine od otmice i ubistva 19 putnika iz voza na stanici Štrpci, biti održani komemorativni skupovi koje i ove godine odvojeno organizuju lokalna samouprava i Bošnjačka kulturna zajednica. Opština Prijepolje… »

Nastradao radnik

Radio sto plus 26.02.2016
Radnik koji se u momentu ekplozije nalazio u magacinu sirovina nekadašnjeg pogona "Poliestera" u Priboju nastradao je u požaru koji je danas oko podne zahvatio objekat. U požaru je potpuno izgoreo magacin sirovina i repromaterijala firme "Poliester… »

NI: Uhapšen službenik FSS

OK radio 26.02.2016
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su Z.Đ. (1955) iz Niša, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem. Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Nišu, sumnja se da je Z.Đ. uzeo… »

Nestručno čišćenje snega oštetilo novi auto-put

Politika 26.02.2016
Ministarstvo saobraćaja potvrdilo da se čeka lepše vreme kako bi bio postavljen sloj habajućeg asfalta na deonici između Niša i srpsko-bugarske granice. Niš – Na delu novog auto-puta od Niša do srpsko-bugarske granice, između Crvene Reke i sela… »