Svet arhiva vesti 26.02.2016

Putin: Napadi na 'teroriste' neće biti prekinuti

Al Jazeera 26.02.2016
Ruski predsjednik je najavio da neće biti popuštanja u ruskoj kampanji bombardiranja pripadnika 'terorističkih grupa' u Siriji nakon što prekid vatre stupi na snagu. Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je najavio da neće biti popuštanja u… »

Međunarodni pregovori o Siriji 7. marta u Ženevi?

Akter 26.02.2016
Međunarodni pregovori o rešavanju sirijske krize mogli bi da budu obnovljeni u Ženevi 7. marta, izjavio je danas neimenovani zvaničnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova. Pregovori, koji su započeti početkom februara u Ženevi, obustavljeni su… »

U Iranu zatvorena birališta, prvi rezultati za nekoliko dana

Večernje novosti 26.02.2016
Iranci su danas izašli na parlamentarne izbore a prvi zvanični rezultati očekuju se za nekoliko dana. Glasalo se i za Skupštinu stručnjaka, versko telo koje može da bira i smeni vrhovnog verskog lidera. U Iranu su večeras zatvorena birališta za… »

U napadu islamista na hotel u Mogadišu 14 mrtvih

Politika 26.02.2016
MOGADIŠ – Najmanje 14 ljudi je poginulo danas nakon što su borci islamističke grupe al Šabab aktivirali auto bombu u blizini hotela u prestonici Somalije, Mogadišu, i nakon toga upali u zgradu hotela. U obračunu sa snagama bezbednosti ubijeno je… »

Ultimatum Nemačke Turskoj

Politika 26.02.2016
Berlin je Ankari dao rok od deset dana da pokaže dobru volju „značajno” smanjujući priliv izbeglica i migranata preko Egejskog mora, inače Evropa više neće moći da izbegne zatvaranje nacionalnih granica u nizu, navodi danas u analizi pariski… »

Pucao u fabrici - troje mrtvih, 14 ranjenih

RTV 26.02.2016
VAŠINGTON - Naoružani muškarac ubio je najmanje tri osobe, a ranio 14 u pucnjavi u fabrici u mestu Hesonu u Kanzasu, saopštili su zvaničnici, navodeći da je napadač ubijen. Mediji su naveli da je napadač Sedrik Ford, koji je radio u fabrici… »

B92 na granici GR-MK: Pristiže sve više izbeglica

B92 26.02.2016
Idomeni -- Od petka u ponoć nijedna izbeglica nije prešla granicu Grčke i Makedonije, javlja reporter B92 sa grčke granice. U četvrtak su granični prelaz prešle 173 izbeglice, a nove grupe konstantno pristižu, iako im je dalji prolaz onemogućen… »

U Nemačkoj "nestalo" 130.000 izbeglica

Akter 26.02.2016
Oko 13 odsto izbeglica koji se registruju nakon ulaska u Nemačku nikada ne stignu u prihvatne centre u koje ih vlasti pošalju, piše "Zidojče cajtung" pozivajući se na podatke nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova. "Od 1,1 miliona tražilaca… »

Izvještaj: BBC nije spriječio voditelja-zlostavljača

Al Jazeera 26.02.2016
Poznati voditelj Savile je tokom višedecenijske karijere napastvovao nekoliko stotina dječaka i djevojčica. BBC je kriv za ozbiljne propuste u slučaju slavnog voditelja te kuće Jimmyja Savilea, koji je počinio mnogobrojna zlostavljanja i silovanja… »

SAD ispalile balističku raketu

Mondo 26.02.2016
Vojska SAD ispalila je probnu balističku interkontinentalnu raketu, drugu u proteklih nedelju dana u vreme rastućih tenzija sa zemljama kao što su Rusija i Severna Koreja, javio je Rojters. Foto: screenshot/YouTube Raketa "minutmen tri" ispaljena je… »