Vojvodina arhiva vesti 26.02.2016

Vučević primio predstavnike Crnogoraca

Blic 26.02.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući generalnog konzula Crne Gore u Srbiji Miodraga Kankaraša i predstavnike Nacionalnog saveta Crnogoraca. - Multinacionalnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost Novog Sada… »

Planinarska akcija Nemarkiranim stazama Fruške gore u nedelju

Radio 021 26.02.2016
Planinarsko društvo "Naftaš" u nedelju 28. februara organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Nemarkiranim stazama Fruške gore", sa rutom Paragovo-potok - Crni čot - Kosturov potok-Glavica- Paragovo. Polazak je u 8.50 časova, redovnom autobuskom… »

Rođeno 12 beba za 24 sata

NoviSad.com 26.02.2016
Novi Sad - Tri dečaka i devet devojčica rođeno je u novosdskoj Betaniji od juče ujutru u sedam sati do jutros u isto vreme. Devojčice su rodile Tamara Simić, Gordana Babić, Aleksandra Banjaš, Milica Đukić, Sofija Davidović, Lana Sredojević i… »

Vučić uskoro donosi odluku o izborima: Videće koliko sam se uplašio

Moj Novi Sad 26.02.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, u narednih nekoliko dana, doneti odluku koja prethodi raspisivanju izbora. On je rekao da će njegovi politički protivnici videti "koliko se uplašio". Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara… »

Opremljeno 27 subotičkih škola

Subotica.com 26.02.2016
Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine, Mihalj Njilaš obišao je 7 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Subotice, kako bi video na koji način su utrošena sredstva dodeljena obrazovnim ustanovama u okviru… »

Bač: Maskirani upali u franjevački samostan

RTV 26.02.2016
BAČ - Dve maskirane osobe upale su noćas u franjevački samostan u Baču i tom prilikom teško povredile starešinu samostana fratra Josipa Špehara (1951), saznaje Radio-televizija Vojvodine. Policija je danas uhapsila jednog osumnjičenog za pljačku… »

Teraju radnike javnih preduzeća da skupljaju sigurne glasove za Bokana

Radio 021 26.02.2016
Radnici Vodovoda, Čistoće i Urbanizma gde upravlja pokret "Dinara-Drina-Dunav" tvrde da ih rukovodstvo prisiljava da skupljaju sigurne glasove ako žele da sačuvaju radno mesto, pri čemu su obećane i novčane nagrade onima koji obezbede najviše… »

Cveta zdravstveni turizam: Stranci u sve većem broju u Novom Sadu popravljaju zube

Radio 021 26.02.2016
Drastične razlike u cenama zdravstvenih usluga, dovode sve više stranaca u Novi Sad, kojima je, sa prevozom, smeštajem i ostalim troškovima, nekoliko puta jeftinije nego da su se lečili u svojoj zemlji. Miljan Rakić sa Novog naselja pre desetak dana… »

Besplatan obilazak Tvrđave i starog jezgra

Dnevnik 26.02.2016
Besplatna promotivna šetnja po Novom Sadu i Petrovaradinskoj tvrđavi biće održana u subotu 27.februara, na Svetski dan vodiča, u organizaciji Turističke organizacije grada i Udruženja turističkih vodiča Novog Sada. Poštujući sugestije iz… »

Jugoalat će proizvoditi poljoprivredne mašine: Posao za 180 radnika

Moj Novi Sad 26.02.2016
Iz pogona novosadskog "Jugoalata", po prvi put od kada ova fabrika postoji izlaziće poljoprivredne mašine. Poslovodstvo ove fabrike, kako je za "Novosti" potvrdio vlasnik i direktor "Jugoalata" Spasoje Jakovljević, u dogovoru sa vlasnikom patenta i… »